15 anys de presó per matar a la seua amiga en el bany de casa després de discutir per l'ús del lleixiu

La víctima va morir per un edema pulmonar per falta d'oxigenació i per un edema cerebral
La condemnada, a fi de produir-li la mort, li va pegar colps repetidament contra un escaló de la banyera | Flickr

 

La Sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a quinze anys de presó per un delicte d'assassinat a una sexagenària que va matar a la seua amiga després d'una discussió en el bany de la vivenda de la víctima.

Els fets es van produir en el municipi d'Alfafar, en la comarca de l'Horta Sud, el 29 de maig de 2017. Després de rebre una espenta i gotes de lleixiu d'una botella, la condemnada va espentar a la víctima, que va caure a terra, i amb el recipient de porcellana de l'escombreta  li va pegar un colp en la cara, causant-li ferides en el nas i en el llavi.

Encara que la víctima va intentar defensar-se, la condemnada, a fi de produir-li la mort, li va pegar colps repetidament contra un escaló que hi havia en la vora de la banyera, produint-li moltes ferides, entre elles un traumatisme cranioencefàlic, que la va deixar immòbil i semi inconscient.

Per a conseguir la seua finalitat, segons els fets provats, va escampar lleixiu en les ferides de la víctima i, davant la forta olor que desprenia este producte, va tancar la porta del bany.

La víctima va morir per un edema pulmonar per falta d'oxigenació i per un edema cerebral mentres que era traslladada a un centre hospitalari després de què la seua agressora haguera telefonat al seu fill per a explicar-li l'ocorregut i als servicis d'emergències.

  

La Sala ha desestimat el recurs de cassació interposat per la recurrent contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que va confirmar la pena imposada per un tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial de València. A més, l'acusada haurà d'indemnitzar a cadascun dels hereus de la morta amb 60.000 euros

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un alcalde Libanés intentà comprar un fetge a valencians sense recursos" "Perd una bossa de droga i amenaça de mort al xic que la troba en Alacant"