Pugen a nivell roig el codi de color de l'aviació a Canàries

Este canvi és degut als gasos i la cendra del volcà a la Palma


L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha elevat a nivell roig el codi de color de l'aviació a Canàries per l'evolució de gasos i cendres provocada pel volcà de la Palma. La mesura de l'illa de Canàries no afecta l'espai aeri de la resta de l'arxipèlag.


Nivell roig per a l'aviació a Canàries

 

L'IGN assenyala en les xarxes socials que el color roig "estableix un protocol adequat perquè la navegació aèria siga de total seguretat".

Segons experts en aviació, la mesura "no suposa cap variació respecte a la situació actual", que és "d'absoluta normalitat" en l'espai aeri a Canàries.


El missatge de l'ING des del seu perfil oficial de Twitter és este: "Es puja a nivell roig el codi de color de l'aviació a Canàries per l'evolució de la columna eruptiva de gasos i cendres del volcà Cimera Vella. El roig estableix un protocol adequat perquè la navegació aèria siga de total seguretat."
 

El mateix dia que va erupcionar el volcà de la Palma, l'Enaire (Entitat Pública Empresarial gestora de la navegació aèria a Espanya) va activar el procediment d'actuació per a cendres volcàniques, en coordinació amb Eurocontrol. Este procediment implica des de llavors que s'ha de prestar especial atenció a l'altitud del fum i l'evolució de les cendres procedents del volcà.

A més, cada avió que es dirigisca a la Palma deurà xequear abans de l'enlairament el seu pla de vol i confirmar amb Enaire que continua vigent i aprovat.Restricció del trànsit aeri

 

Enaire ha acordat restringir el trànsit aeri en les proximitats del nou volcà de la Palma per a facilitar l'operativitat dels serveis d'emergència, sense que la mesura afecte els vols comercials, que no sobrevolen eixe àmbit.


Esta mesura, sol·licitada per la Delegació del Govern a Canàries, estableix dos zones restringides, una que va des del volcà i cobreix el recorregut de la lava fins a la costa, i una altra que coincideix que l'àmbit restringit per a la navegació decretada dilluns passat per la Capitania Marítima de Santa Cruz de Tenerife.


En estes dos zones només podran operar, a més dels serveis d'emergència, els cossos i forces de seguretat, aeronaus de l'Estat, entre les quals s'inclouen les d'organismes científics, i les "degudament autoritzades".


Enaire ha puntualitzat que en "cap cas" es restringeixen estes dos zones per la direcció del núvol de gasos, sinó que es tracta d'una mesura per a evitar que sobrevolen per la mateixa drons particulars o de mitjans de comunicació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La policia italiana deté a Carles Puigdemont a Sardenya" "28 delictes de robatoris de catalitzadors en vehicles en àrees comercials"