Teo, el jove valencià amb obesitat mòrbida, rep l'alta aquesta setmana després de baixar a 290 quilos

El pacient de 34 anys està ingressat des d'agost per un criteri social i no hospitalari
Teo, el jove valencià amb obesitat mòrbida, rep l'alta aquesta setmana després de baixar a 290 quilos | Cedida | Arxiu

 

Teófilo Rodríguez, el jove de Turís, a la comarca de la Ribera Alta, amb obesitat mòrbida, rebrà l'alta en l'Hospital de Manises entre el dilluns 3 i el dimecres 5 de desembre, després de baixar de 385 a 290 quilos gràcies als tractaments de pes.

  

Aquest pacient de 34 anys està ingressat des d'agost per un criteri social i no hospitalari, per la falta d'un lloc per a rebre les cures que precisava. Teo va rebre l'alta llavors i va ser tornat a ingressar hores després per una insuficiència respiratòria, després del que la seua família va denunciar al centre i a la Conselleria de Sanitat pel trasllat realitzat en un camió de mudances.

El pacient assegura que està «100% actiu»

Ara, el jove es troba «bastant recuperat» i espera que el trasllat es realitze amb una ambulància bariàtrica —destinada al tractament i transport de persones obesitat mòrbida— «i no una altra vegada en camió». De fet, assegura a Europa Press que està «100% actiu» i que no se n'ha anat abans del centre perquè esperaven un andador especial que no ha arribat encara, encara que ja ha provat amb un normal i va aguantar el seu pes.

    

Teo reconeix que en l'hospital «s'han portat bé» amb ell i explica que haurà de fer front a un procés «més llarg» de rehabilitació en el centre de salut de Turís, després d'aconseguir perdre fins a 95 quilos aquests mesos.

«No puc viure sol, tinc moltes limitacions»

  

Per part de l'administració, lamenta que no ha «percebut res» i recorda que l'habitatge social que li van oferir estava a 40 quilòmetres de la seua casa. «No puc viure sol, tinc moltes limitacions», subratlla.

    

Respecte a l'oferiment que li va fer la setmana passada el doctor Carlos Ballesta López de realitzar-li un 'bypass' gàstric d'ansa —reducció de l'estómac i de l'intestí—, el jove assenyala que està «lluitant per l'habitació», atès que la invitació inclou la intervenció i l'equip.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"FLIPA: Denuncia haver patit un robatori per a cobrar el segur a València" "ÚLTIMA HORA: Dos ferits de bala en un tiroteig a València"