Valeria Campos, la jove veïna de Xàtiva assassinada a punyalades en Equador

Volia donar-li una visita sorpresa a sa mare pel seu aniversari i no la va avisar que arribava
Valeria Vargas Campos, veïna de Xàtiva assassinada en Guayaquil | El Español

Una tragèdia s'ha produït en Xàtiva, la capital de la Costera (València), estos dies. I és que, segons s'ha pogut saber recentment, el cos de Valeria, una jove veïna de 24 anys ha sigut trobat cosit a ganivetades i degollat prop de Guayaquil, a on havia anat a visitar a uns familiars per sorpresa. Tot i que el seu home afirma que uns lladres els van assaltar i se la van endur, provocant el seu fatal desenllaç, l'entorn de la víctima sospita d'unes altres intencions.

Valeria Vargas Campos i el seu home Jean Paúl P. G. són veïns molt coneguts en Xàtiva. Ell treballa en un lloc d'inspecció de vehicles i ella, en un local de menjar ràpid. El seu fill, de cinc anyets, està en les Dominiques de la ciutat, a on viuen des de fa sis anys i han arrelat. Però la relació matrimonial no acaba de funcionar. Tal com explica 'Levante', les seues amistats afirmen que pràcticament estaven separats.

De fet, fonts policials tenen constància d'una denúncia de fa temps per maltractament. Per això, coneixedor d'esta informació, l'entorn de Valeria es va estranyar de què de repent organitzaren un viatge junts per a anar a visitar a la família d'ella en Equador. I, més encara, quan ell va insistir en tot moment que ho guardaren en secret per a donar-li una sorpresa a la mare d'ella per l'aniversari. I el dia 8 d'octubre, van fer el camí cap al país natal, la vespra del natalici de la seua progenitora.

Però unes hores després d'arribar a Guayaquil, segons ha denunciat l'home, uns lladres els van assaltar i els van furtar uns 1.300 euros en metàl·lic i la maleta. I, més encara, van raptar a la jove Valeria. Poc després, van trobar el seu cadàver amb cinc punyalades i amb el coll tallat, un quilòmetre més amunt. La seua família no sabia res de la seua arribada, ja que feia 6 anys que no havia estat en Equador, i es van trobar de cara amb la tragèdia.

Ara, les amigues de Valeria, commocionades per la desgràcia, demanen que s'investiguen amb profunditat els fets. Ahir van començar amb les denúncies i ja s'han posat en contacte amb el Ministeri d'Exteriors per a que contacte amb les autoritats d'Equador. Perquè, si bé és de veres que crims com estos no són estranys en el país, i més en zones poc poblades, la veritat és que en la premsa local ha tingut prou de repercussió. I és que sospiten que l'assalt i assassinat brutal encara té molts caps que lligar.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Apunyala en el fetge a un xic després d'una discussió en València" "Furten i agredixen a un home i peguen a fugir en Castelló"