Un xiquet de 10 anys agredix un àrbitre en un partit de futbol en València

El xiquet juga en l'equip valencià de l'Atlètic Vallbonense
El xiquet de 10 anys ha sigut sancionat amb 25 partits sense poder jugar  | Pixabay

 

Un xiquet de 10 anys, jugador de l'aleví C de l'equip valencià de futbol 8 de l'Atlètic Vallbonense, ha sigut sancionat amb 25 partits sense jugar per «agredir a l'àrbitre, qui va necessitar assistència mèdica», en un partit que va tindre lloc el passat 8 de desembre del 2019, en el que el rival era el Ciutat de València E. La víctima també era menor d'edat. Els fets es van produir en els vestuaris una volta el partit ja havia acabat.

 

La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana ha sigut qui ha posat la sanció després d'aplicar l'article 110 del seu Codi disciplinari, que està destinat a agressions contra àrbitres, delegats d'equip i de camp, delegats federatius, directius o autoritats deportives) del seu apartat 1 (agredir a l'àrbitre principal, assistents, quart àrbitre). Concretament, han aplicat el subapartat b: «Privació de llicència, inhabilitació o suspensió per temps de 7 a 12 mesos o de 25 a 48 partits, si la víctima necessitara assistència sanitària». 

 

L'entorn del xiquet considera la sanció un poc excessiva i la mateixa Federació reconeix que és una sanció històrica sense precedents en estes categories, encara que asseguren que s'ha aplicat la mínima. A demés, recorden que la sanció ha sigut tan gran perque els fets es van produir en el vestuari de l'àrbitre i que un adult va intentar amagar el número del jugador per a que no poguera ser identificat.

 

L'Atlètic Vallbonense va compartir una nota el diumenge passat a través de la que expressava «la més forta condemna davant qualsevol acte violent que supose una falta de respecte al col·lectiu arbitral», al mateix temps que recorden que la sanció està recorreguda davant del Tribunal de l'Esport de la Comunitat Valenciana, pel que senyalen que el càstig «no és segur».

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!