Zaplana demana que li desbloquegen les pòlisses per a afrontar 9.000 euros en despeses mèdiques

L'expresident de la Generalitat rep tractament mèdic «freqüent» per una síndrome mielodisplàstica i recentment ha patit una pneumònia a conseqüència del Covid-19
Un nou informe de la UCO afirma que Zaplana va blanquejar 4,4 milions en mossegades de les ITV | Getty Imatges

L'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana, ha sol·licitat al jutge del cas 'Erial' que li desbloquege les pòlisses d'assegurança per a afrontar les despeses mèdiques derivades de la seua malaltia -leucèmia- i d'una pneumònia a conseqüència del Covid-19. En total, ha presentat factures per import de 9.060 euros totes corresponents a 2021.

Així es desprén de l'escrit, consultat per Europa Press, que ha remés el lletrat de Zaplana al Jutjat d'Instrucció número 8 de València encarregat del cas 'Erial', en el qual s'investiga el suposat pagament de les comissions rebudes per les adjudicacions del servei d'ITV i el Pla Eòlic Valencià.


Després d'obrir-se el procediment i la detenció de l'exministre el maig de 2018, el jutjat va ordenar el bloqueig de comptes i productes de qualsevol tipus oberts a nom de Zaplana, bé com a titular o bé com autoritzat.
En aqueix moment, Zaplana disposava d'una pòlissa, el prenedor de la qual era Telefònica -empresa de la qual formava part-, oberta des de desembre de 2015.

L'investigat rebia anualment unes quantitats de diners que no s'aportaven al Pla de Pensions per excedir el màxim que tenia desgravació fiscal. A més, disposava d'una pòlissa col·lectiva mixta-directius amb reembossament dental. Des d'aquestes pòlisses es reembossaven les despeses mèdiques.


En qualsevol cas, no es tractava -tal com al·lega Zaplana en el seu escrit- d'uns fons depositats, sinó d'un contracte d'assegurança en què el prenedor i qui abonava la prima era l'empresari i no el treballador. Així, l'investigat no va realitzar "en cap moment" aportació a les companyies d'assegurances, sinó que aquestes eren realitzades per Telefónica en el marc dels plans de previsió social dels seus empleats.


Després del bloqueig d'aquests fons, Zaplana -recorda en el text- continua havent de rebre tractament mèdic "freqüent" per la síndrome mielodisplàstica que pateix, amb evolució posterior a leucèmia i Malaltia d'Empelt contra Hoste Crònica. "Requereix atenció mèdica freqüent, cures especials i assistència hospitalària ambulatòria freqüent", indica. Així mateix, puntualitza, recentment ha patit una pneumònia lleu a conseqüència de la Covid-19.


Totes dos malalties, manifesta el seu advocat, han suposat per a Zaplana un "important desemborsament" en consultes mèdiques, anàlisis i proves de detecció del Covid, les factures aportades del qual al procediment ascendeixen a 9.060 euros.

Altres despeses

 

A aquestes despeses mèdiques de Zaplana se sumen uns altres com el pagament de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i l'Impost sobre Béns immobles d'un habitatge seu, la quantitat total del qual ascendeix a 3.214,33 euros.


Atés que l'Audiència, en una resolució, va al·ludir al possible desbloqueig de fons per a atendre "determinades obligacions contractuals per a evitar perjudicis irreparables", sol·liciten el desbloqueig dels fons per a atendre obligacions fiscals i l'avançament del pagament de les prestacions derivades de l'assegurança de Telefónica. Ara haurà de pronunciar-se el jutjat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Busquen una dona de 40 anys desapareguda a València" "Mor el president del Parlament Europeu, David Sassoli, als 65 anys"