Mor amb 61 anys el conegut actor gallec Celso Parada

Va formar part de la generació que va impulsar, l'any 1989, el teatre professional gallec, amb la fundació de la companyia Teatro da Morcego
Celso Parada ha mort amb 61 anys | Antena 3

 

El m√≥n del cine, teatre i televisi√≥ espanyol ha perdut este cap de setmana un altre dels seus grans noms. L'actor gallec i director Celso Parada, un dels fundadors de la coneguda companyia Teatro da Morcego, ha traspassat amb 61 anys. 

 

Un dels principals impulsors de les arts escèniques gallegues

D'eixa manera ho ha comunicat l'associaci√≥ del sector professional de les arts esc√®niques de Gal√≠cia, Escena Galega, a trav√©s d'una piulada. ¬ęLamentem profundament la mort del nostre company Celso Parada, actor fonamental, membre de la generaci√≥ de creadors i creadores que va iniciar el teatre professional gallec i fundador l'any 1989 de la companyia Teatro do Morcego¬Ľ, ha sigut el missatge d'Escena Galega. 

 

Si b√© √©s cert que Parada no s'ha donat tant a con√©ixer fora de l'√†mbit auton√≤mic gallec, tamb√© ha realitzat alguna que altra pel¬∑l√≠cula i ha participat en la televisi√≥ nacional. Va rebre importants premis al costat d'Isabel √Āvila, com √©s el cas dels Compostela per 'Misterio c√≥mico' i 'Doberman', o del Mar√≠a Casares per 'Lazarillo de Tormes'. Celso Parada, natural del municipi de Moa√Īa, en Pontevedra, ser√† recordat sobretot pels seus recorreguts per les s√®ries que han marcat la inf√†ncia de molts. 

 

Celso Parada deixa arrere tresors de la televisió gallega i nacional

√Čs el cas d''Os patios da memoria', 'Morte accidental d'un anarquista', 'Os vellos non deben namorarse' o Ubi rei'. A banda, tamb√© va participar en pel¬∑l√≠cules i s√®ries de televisi√≥ com 'La lengua de las mariposas' o 'Huidos', a m√©s de continguts de l'auton√≤mica TVG com 'Pratos Combinados', 'A familia Pita', 'Mareas Vivas o 'Peque√Īo hotel'.

 

Ara b√©, el que no es podr√† oblidar mai √©s la seua actuaci√≥ en la s√®rie gallega 'Libro de familia', que es va emetre entre els anys 2005 i 2013 en TVG, i que explicava les viv√®ncies de tres fam√≠lies gallegues de grups socials molt diferents. A banda, tamb√© cal destacar que va apar√©ixer en l'exitosa 'Fari√Īa' d'Antena 3, a on va interpretar el paper d'Eusebio. 

 

Celso va deixar im√†tgens que perduraran per a sempre, com √©s el cas de 'Libro de familia' | TVG

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris