PP i Vox demanaran 71.286€ a PSOE i Compromís per retirar de la Creu del Ribalta quan la sentència siga ferma

CASTELLÓ, 25 (EUROPA PRESS)-

PP i Vox presentaran en el pròxim Ple municipal una esmena a la totalitat a una moció de Compromís en la qual demana que l’Ajuntament defense les bones pràctiques del personal de la casa i recórrega la sentència que anul·la la retirada de la Creu del Parc Ribalta.

L’esmena rebutja recórrer la sentència i contempla reclamar a PSOE i Compromís els 71.286 euros que va costar la retirada i trasllat del monument a la parròquia de Sant Tomás quan la sentència siga signatura “per a recuperar així el balafiament causat per una acció al marge de la Llei”.

A més, l’esmena contempla que, una vegada recuperat els diners “malgastats”, es destine a restablir una escultura o monument en honor a les víctimes de la violència com indica l’acord de govern municipal.

PP i Vox expliquen en esta esmena que “no existia motivació alguna per a retirar la Creu, que havia d’haver romàs en el lloc en què es trobava situada”. A més, s’indica que l’equip de govern no va a recórrer la sentència “perquè aquesta ens dona la raó a tot el que vam dir, al que va al·legar el PP durant el procediment administratiu i al que va recórrer Vox davant dels tribunals”.

“La retirada de la Creu va ser un abús de poder i una arbitrarietat perpetrats per PSOE i Compromís sense la corresponent empara legal”, afig el text.

El Jutjat del Contenciós Administratiu nombre 2 de Castelló va declarar nul·la la resolució de la Regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Castelló, per la qual es va ordenar la retirada de la Creu del Parc Ribalta, estimant així el recurs interposat per l’Associació d’Advocats Cristians i Luciano Ferrer (Vox).

ÚLTIMES NOTÍCIES