Els primers passatgers evacuats del Tenacia arribaran al port de València sobre les 20.30 hores

PALMA, 8 (EUROPA PRESS)

Els primers passatgers evacuats del Tenacia, el buc de la naviliera GNV que ha quedat esta matinada a la deriva després de patir un incendi, arribaran al port de València al voltant de les 20.30 hores.

Segons han informat fonts de la companyia, en primer lloc s’espera l’arribada al port valencià del buc ‘Bridge’, també de GNV, i a bord del com va una xicoteta part del passatge i la tripulació. Més tard arribarà el ‘MSC Arica’, del grup matriu, amb la majoria dels evacuats.

El buc accidentat, per la seua banda, està sent remolcat per una empresa privada contractada per la companyia, també cap al port de València. A bord queden sis bombers de la Generalitat de Catalunya fent labors de control sobre l’incendi.

Cal recordar que l’evacuació dels 350 passatgers s’ha iniciat, després de sol·licitar-ho el comandant del ‘Tenacia’ al voltant de les 15.25 hores, quan el buc es trobava unes 53 milles a l’oest de Dragonera.

Els passatgers han sigut traslladats al ‘Bridge’ i al ‘MSC Arica’ amb les Salvamar ‘Mesana’ i ‘Llibertes’ de Salvament Marítim i els pots salvavides del ferri sinistrat.

El comandant havia sol·licitat esta evacuació després de constatar que durant les labors d’extinció el buc s’ha escorat, i per a evitar que els passatgers, atrapats en alta mar des d’esta matinada, passaren més hores a bord.

A més dels viatgers repartits en els bucs, un passatger ha sigut evacuat en helicòpter fins a Reus junt amb bombers de la Generalitat catalana que tornaven a terra. S’ha adoptat esta decisió a causa de la condició física de l’afectat, que no se sentia segur per a fer el trasllat en bassa.

Passades les 16.00 hores s’havien traspassat ja almenys 60 passatgers al ‘Arica’ i 56 al ‘Bridge’. Segons GNV, la majoria dels passatgers aniran al ‘Arica’.

Per la seua banda, l”Abel Matutes’ de Baleària ha pogut reprendre el seu trajecte València-Palma, amb uns 400 passatgers a bord, després de veure’s obligat a romandre en la zona per si era necessari prestar assistència.

A LA DERIVA DESPRÉS D’UN INCENDI

En el ‘Tenacia’, que ha quedat a la deriva passades les 02.00 hores després d’un incendi en la sala de màquines, viatjaven 350 passatgers i 61 tripulants.

El foc ha sigut extingit per mitjans propis del buc, encara que quedaven zones calentes que han de vigilar-se. Nou efectius dels Bombers de la Generalitat de Catalunya s’han desplaçat a l’embarcació per a finalitzar l’extinció amb escuma i avaluar la situació. S’han coordinat amb els Bombers d’Eivissa per a qüestions logístiques.

L’incendi ha activat els protocols de seguretat dels centres de coordinació de Salvament a Palma, Barcelona, Tarragona i Madrid i la Capitania Marítima de Palma. En concret, baix la direcció de la Capitania Marítima, s’ha mobilitzat per mar a les salvamares ‘Acrux’, ‘Llibertes’ i els bucs ‘SAR Mesana’ i ‘Marta Mata’ i per aire a l’helicòpter ‘Helimer 221’, ‘Helimer 207’ i ‘Helimer 203’.

El Helimer 207 ha traslladat a tres bombers MIRG de la Generalitat per a avaluar la situació i el seu possible remolc per una empresa privada al port de València i està previst que es traslladen altres sis bombers aquest matí.

En concret, l’incendi es va produir en la sala de màquines i el fum va arribar a la coberta 3. Una brigada contraincendis ha estat treballant tota la nit per a extingir-ho, mentre el passatge era traslladat a la coberta de pots.

ÚLTIMES NOTÍCIES