L’Itinera donarà este cap de setmana veu a Calles, Atzeneta, Vallada i Vallibona amb nous miniconcerts

VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)

El Festival ItineraCV donarà este cap de setmana veu a través de la música a l’entorn rural oblidat a les localitats de Calles, Atzeneta d’Albaida, Vallat i Vallibona, amb els diferents miniconcerts programats. La iniciativa planteja portar propostes musicals més alternatives a pobles de menys de 2.000 habitants de l’interior de la Comunitat Valenciana.

Després de passar el cap de setmana passat amb ‘The street foxes’ per Argeleta i Atzeneta d’Albaida, este divendres, dissabte i diumenge serà el torn de Calles, Vallat, Vallibona i, de nou Atzeneta, l’alcalde del qual, Manolo Tomás Calatayud, ha recalcat que esta és una proposta “molt necessària en estos pobles massa oblidats, i tant de bo hi haguera més”. “Són el millor mètode contra el despoblament, ja que acosten la cultura de qualitat a localitats que, lamentablement, poques vegades tenen accés a este tipus de propostes”, ha dit.

Segons ha informat l’organització en un comunicat, el bus Itinera arribarà el divendres a Calles perquè els seus 350 habitants puguen gaudir, a partir de les 23 hores, de ‘Swingtown trio’ en l’esplanada de la piscina municipal. En Atzeneta d’Albaida, també el divendres, ‘Sergio Vázquez’, amb el seu inseparable saxófon, es pujarà a l’escenari per a fer vibrar al públic.

La Plaça del Trinquet de Vallada serà l’escenari el dissabte del concert de ‘Sergio Vázquez Duo’, a partir de les 20.00 hores, mentre que el diumenge, a les 12.00, la Plaça del Mirador de Vallibona rebrà a la ‘Jamaican jazz duo’ amb els grans clàssics del reggae i una atrevida proposta caracteritzada pel mestissatge i la fusió de diferents estils.

L’any passat la música del festival més itinerant va sonar en més de 100 ‘poblets xicotets’ de l’interior de Castelló, València i Alacant de forma totalment oberta i gratuïta. En este 2024 ja té parada programada en prop de 70 localitats.

ÚLTIMES NOTÍCIES