El jutge cita com a testimoni a Juan José Güemes després de ser assenyalat per la contractació de Begoña Gómez

El directiu del IE i exconseller madrileny haurà de comparèixer el 18 de novembre davant del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

El jutge Juan Carlos Peinado ha acordat citar a Juan José Güemes, president del Centre d’Emprenedoria i Innovació de IE Business School des del 2010 i exconseller de la Comunitat de Madrid, després que la directora de Recursos Humans del IE assegurara en seu judicial que ell li havia donat l’ordre de contractar a Begoña Gómez per a dirigir l’Àfrica Center.

En una providència, a la qual ha tingut accés Europa Press, el titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid fixa la declaració de Güemes per al 18 de novembre, a les 12.00 hores. Per a este mateix dia, cita també a Adriana Ángel, treballadora del IE.

Estes citacions tenen lloc després que dimecres passat la directora de Recursos Humans (RRHH) de l’Institut d’empresa (IE), Sonsoles Blanca Gil de Antuñano, declarara davant del jutge que va ser Juan José Güemes qui li va dir que calia contractar a l’esposa del president del Govern, segons han indicat a Europa Press fonts presents en la declaració.

Les fonts consultades van precisar que Gil de Antuñano, que va comparèixer com a testimoni, va explicar que ella no va valorar si Begoña Gómez era idònia o no per al càrrec, sinó que es va limitar a seguir instruccions d’un superior.

Segons estes fonts, la testimoni després va precisar que havia rebut l’ordre de Juan José Güemes, president del Centre d’Emprenedoria i Innovació de IE i exconseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid entre 2007 i 2010, i d’Ocupació i Dona entre 2003 i 2007. Güemes també va ser diputat de l’Assemblea de Madrid (2003 – 2010) i secretari general de Turisme entre 2000 i 2003, al Govern de José María Aznar.

ELS PAGAMENTS A BEGOÑA GÓMEZ

Amb esta nova citació, el jutge seguix indagant sobre el treball de Begoña Gómez al capdavant del IE Àfrica Center, dependent del IE, entre 2018 i 2022. Esta diligència se suma a la petició que va efectuar l’instructor dimecres passat, quan va reclamar que se li lliuraren còpies dels pagaments mensuals que se li van fer a l’esposa de Pedro Sánchez en funció del seu contracte. També va sol·licitar que es precisaren en quins comptes es van realitzar estos pagaments.

Es dona la circumstància que en la denúncia de Manos Limpias –que va donar origen a la causa– s’indicava que Air Europa “va pactar pagar 40.000 euros a l’any a l’Àfrica Center” i que este acord de Globalia i l’Institut d’empresa incloïa el lliurament de 15.000 euros a l’any en vols de primera classe per a l’esposa del president del Govern i el seu equip.

Cal recordar que el passat 29 de juliol el jutge va prendre declaració com a testimoni al president del IE, Diego del Alcázar Silvela, qui, segons fonts jurídiques, va explicar a Peinado que es va contractar a Begoña Gómez perquè tenia un currículum adequat.

Dimecres passat, la directora de Recursos Humans del IE va assegurar en seu judicial que ella no havia vist el currículum de Begoña Gómez perquè era una decisió presa i ella només es va limitar a redactar el contracte, segons les fonts consultades.

ÚLTIMES NOTÍCIES