Israel acusa a Guterres d’impulsar una ‘agenda antisemita’ per no aplaudir la mort de Sinwar

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

El ministre d’Exteriors israelià, Israel Katz, ha acusat hui divendres al secretari general de Nacions Unides, António Guterres, d’impulsar una “agenda antisemita” i contraria al país per no aplaudir la mort del líder del Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs), Yahya Sinwar, a mans de les forces israelianes en un bombardeig perpetrat el dijous contra la Franja de Gaza.

“El secretari general de Nacions Unides no va acollir de grat l’eliminació de l’arxiterrorista Yahya Sinwar, de la mateixa manera que es va negar a declarar a Hamàs una organització terrorista després de la massacre del 7 d’octubre”, ha asseverat Katz en un missatge difós a través del seu compte en la xarxa social X.

En este sentit, ha acusat a Guterres d’estar al capdavant d’una agenda “antiisraelí i antijudía” i ha aclarit que el Govern seguix considerant-ho una persona non grata. “Seguim prohibint la seua entrada a Israel”, ha dit.

Ja diumenge passat el propi Katz va afirmar que la decisió de declarar a Guterres persona non grata era irreversible: “pot seguir buacant el suport dels Estats membre de Nacions Unides, però esta decisió no va a canviar”.

La mesura va ser imposada el passat 2 d’octubre després que Guterres, segons ha manifestat el ministre israelià, no condemnara de manera “inequívoca” l’atac amb míssils llançat la vespra per Iran contra Israel en resposta a la mort del líder de Hamàs, Ismail Haniye, en un atac contra Teheran atribuït a les forces israelianes.

ÚLTIMES NOTÍCIES