Rescatats quatre tripulants d’un veler francés a la deriva a l’illa de Tabarca

ALACANT, 18 (EUROPA PRESS)

La Guàrdia Civil ha rescatat a quatre tripulants d’un veler francés que va quedar a la deriva i va ser arrossegat per fortes ones cap a les roques de la part nord de la illa de Tabarca.

L’incident es va produir en la mitjanit del passat 8 d’octubre, quan la tripulació de l’embarcació, composta per dos dones i dos homes de nacionalitat francesa, va sol·licitar auxili urgent mitjançant avís de radio, ha informat l’institut armat en un comunicat.

El veler, de més de deu metres d’eslora, es trobava sense motor i va ser arrossegat amb força cap a una zona de roques on un altre vaixell similar havia naufragat recentment. La perillosa situació, a causa de les fortes ratxes de vent i el mal estat de la mar, va fer molt complicat maniobrar en la zona.

Una patrulla del Servici Marítim de la Guàrdia Civil d’Alacant, que es trobava realitzant les labors de l’especialitat en les proximitats, va rebre per ràdio una anomenada ‘pa-pa’ (cridada d’auxili).

Immediatament, els agents van atendre la petició de socors i es van dirigir a lloc del succés com més prompte millor. A la seua arribada, van poder escoltar els crits de la tripulació, que demanava socors a la mercè de les ones i mentre s’acostava a les roques.

La Guàrdia Civil, malgrat les condicions del mar i el risc de la maniobra, va aconseguir llançar un cap i remolcar l’embarcació a una zona fora de perill.

L’equip de rescat va continuar maniobrant amb dificultat fins que va poder superar el Cap de Santa Pola, on les condicions meteorològiques van millorar.

A les 1.30 hores, el veler va ser remolcat fins al port d’esta localitat, on es va sol·licitar assistència mèdica per a un dels tripulants, que havia patit un tall en el braç.

Finalment, a les 2.30 hores, els agents van donar per conclòs el rescat. Els tripulants van quedar en zona segura i el veler amarrat a la gasolinera Marina Miramar.

ÚLTIMES NOTÍCIES