Itàlia carrega contra Sánchez per rebutjar la política migratòria de Meloni: Espanya dispara migrants

MADRID, 18 (EUROPA PRESS)

El ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Piantedosi, ha carregat contra el president del Govern, Pedro Sánchez, per criticar la política migratòria de l’Executiu de Giorgia Meloni i rebutjar de plànol els centres de deportació de migrants fora de la Unió Europea.

Al ministre italià li semblen “singulars” les crítiques d’un país que, segons ha dit, “en ocasions ha disparat contra els immigrants que intentaven creuar la frontera des del Marroc cap a Espanya”.

“Crec que Espanya ha de tenir en compte l’equilibri d’algunes consideracions respecte a les polítiques concretes que aplica per a la contenció de la immigració irregular en el seu territori”, ha recalcat Piantedosi en una entrevista en la cadena de televisió italiana ‘La 7’.

Precisament este dijous Sánchez ha manifestat el seu rebuig rotund a la proposta formulada per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, de crear centres de deportació de migrants fora de la UE, en línia amb la política que propugna Meloni, perquè, al seu juí, només crea “nous problemes” i “no atallen cap”, ha dit en roda de premsa al final del Consell Europeu.

Sánchez ha sostingut que “la migració ordenada, responsable, ben gestionada (…) és la resposta al repte demogràfic” al que s’enfronten tant Espanya com la UE, així com la via per a garantir el creixement econòmic i l’estat de benestar.

ÚLTIMES NOTÍCIES