La Generalitat lidera la iniciativa estatal d’emetre gratis informes perquè les empreses es deduïsquen per R+D+i

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

La Comunitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), lidera una iniciativa a nivell estatal perquè tant esta entitat com la resta d’agències de desenvolupament autonòmic espanyoles puguen emetre de manera gratuïta per a les empreses els informes motivats vinculants que els permeten obtenir deduccions fiscals per les seues activitats de R+D+i.

Esta proposta s’ha aprovat per unanimitat durant la celebració del 24 Fòrum Anual d’Agències de Desenvolupament Regional (Fòrum ADR) celebrat a Gijón, al que ha assistit el secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felip Carrasco, informa la Generalitat.

Amb esta proposició es vol equiparar tant a Ivace+i com la resta de les agències amb el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI) i amb el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que són els qui fins hui emeten estos informes.

La iniciativa llançada pel secretari autonòmic ha tingut una “magnifica acolliment i acceptació” per part de la resta de les agències de desenvolupament autonòmic, que han acordat la constitució d’un grup de treball a nivell estatal, liderat per Ivace+i, per a començar a treballar en este tema amb un “compromís ferm” per part de tots els directors generals.

Segons explica el responsable d’Indústria, el fet que Ivace+i puga emetre estos informes vinculants permetria a les empreses obtenir directament i de forma gratuïta el document, “la qual cosa es traduïx en menys tràmits i costos per a les empreses i una major agilitat, seguretat i eficàcia en la gestió de les deduccions fiscals”.

“Els empresaris –assenyala– necessiten mesures reals i concretes, i esta proposta que ara anem a començar a madurar va en línia amb la política de suport a les empreses i emprenedors que defensa el president Carlos Mazón i amb la qual volem que les empreses rendibilitzen al màxim els seus projectes de R+D+i en poder obtenir tornades de la seua inversió”.

El grup de treball liderat per Ivace+i començarà a funcionar el novembre vinent amb una sèrie de reunions per a analitzar qüestions tècniques i burocràtiques i aconseguir un acord amb els ministeris competents per a capacitar a les agències de desenvolupament regional.

Un altre dels acords adoptats en l’assemblea celebrada a Gijón és la incorporació del secretari autonòmic a la junta directiva del Fòrum ADR, “la qual cosa permetrà una major implicació en les activitats que desenvolupa l’associació i recolzar el seu bon funcionament”.

L’objectiu d’esta trobada és intercanviar experiències entre les agències com a principals instruments de política autonòmica vinculades a la innovació, la competitivitat i les estratègies d’especialització intel·ligent.

ÚLTIMES NOTÍCIES