Morant, sobre Ábalos: ‘Ens van acusar de precipitar-nos, però el temps diu que el PSOE va actuar correctament’

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

La secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha defensat l’actuació del PSOE amb l’exministre i exsecretari general de la formació José Luis Ábalos davant de les “informacions de possible corrupció” sobre la seua persona en relació amb l’anomenat cas Koldo. “Fins i tot ens van acusar de precipitar-nos, però ara el temps diu que va actuar correctament aïllant a la persona”, ha sostingut.

Així, en declaracions als mitjans este divendres a València, abans de reunir-se amb CCOO PV, Morant ha valorat que el PSOE “va tardar cinc dies, des que va tenir les primeres informacions, a tramitar esta suspensió de militància i obrir l’expedient d’expulsió”.

La líder dels socialistes valencians –la federació a la qual pertany Ábalos– ha reconegut que precisament la situació de l’exministre “a qui més li dol” és al PSPV perquè la seua acta de diputat “representa a votants socialistes del País Valencià”.

No obstant això, ha reivindicat que el PSPV “no va necessitar” demanar-li al PSOE que expulsara a Ábalos. “Cinc dies va tardar el Govern i el Grup Parlamentari Socialista al Congrés a demanar-li l’acta”, ha valorat Morant, que ha sostingut que ha sigut Ábalos “el que no l’ha lliurat”. “Però està demanada”, ha remarcat.

Per això, ha defensat que existix “una gran diferència en com actuen els uns i els altres enfront d’indicis o possibles casos de corrupció”. “Fins a ens van acusar de precipitar-nos, però ara el temps diu que el PSOE va actuar correctament aïllant a la persona sobre la qual hi havia informacions de possible corrupció”, ha incidit.

En qualsevol cas, ha indicat que no és el partit el que “ha de jutjar el cas”, sinó la justícia, amb la qual el PSOE “col·laborarà sempre”, ha garantit. “No com uns altres, que destruïxen proves, cosa que també està reflectit en sentències judicials”, ha sostingut.

Així, ha reiterat la “tolerància zero a la corrupció” per part dels socialistes, que té, ha defensat, “una manera d’enfrontar-la radicalment diferent a la del PP, que és demanar explicacions i, en este cas, depurar responsabilitats”.

ÚLTIMES NOTÍCIES