PSPV i PRyA presenten una moció de censura per a desallotjar al PP de l’alcaldia de Requena

El socialista Mario Sánchez recuperaria la vara de comandament que actualment ostenta la presidenta de la FVMP, Rocío Cortés

VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

El PSPV i el Partit de Requena i Aldees (PRyA) han anunciat la presentació d’una moció de censura contra l’actual alcaldessa, Rocío Cortés (PP), també presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), i han pactat conformar un executiu de coalició “estable” per a la resta del mandat i basat en “el diàleg, el consens i el treball conjunt”.

Així ho anuncien els socialistes de Requena en un comunicat, en el qual sostenen que el govern municipal del PP ha demostrat la seua “absoluta falta de capacitat i interès per a governar” i denuncien que el consistori es troba “completament paralitzat”, amb una “total falta d’iniciativa per a reclamar inversions i realitzar obres”, en una “situació límit”.

El PSPV va ser el partit més votat en les passades eleccions municipals, amb huit regidors, i el PRyA va ser el tercer amb més vots, amb tres edils. Per això, esgrimixen els socialistes, els representants d’ambdues formacions “sumen els 11 regidors necessaris per a aconseguir la majoria absoluta en el ple de la corporació, sumant a més més del 50% dels vots de la ciutadania”.

El PP, per la seua banda, va ser el segon partit més votat, amb huit regidors –els mateixos que el PSPV–, i governa en minoria des d’agost del 2024 després de “la ruptura de maneral unilateral per la seua banda de l’acord amb el PRyA, pel qual van governar des de juny del 2023”.

Els socialistes denuncien la “total falta d’iniciativa per a reclamar inversions i realitzar obres, amb multitud de contractes que han caducat durant l’actual mandat, possibles fraccionaments de contractes menors, absència de nous processos per a cobrir places vacants, renúncia a inversions subvencionades per no voler avançar els diners, supressió d’iniciatives, retard en l’elaboració dels pressupostos, llargues llistes d’espera en l’atenció al públic o falta de diàleg amb treballadors municipals, sindicats i ciutadania”.

A més, censuren que els ‘populars’ a Requena han demostrat “una absoluta falta de transparència, incomplint la llei al no publicar els documents comptables i econòmics que la mateixa exigix a tots els ajuntaments”, la qual cosa porta al consistori a una “situació límit”.

“RECUPERAR LA IL·LUSIÓ”

Davant d’este escenari, el PSPV i PRyA han subscrit un acord per a desallotjar al PP de l’alcaldia i conformar un executiu de coalició amb la finalitat de “millorar la situació de Requena i les seues aldees” i “recuperar la il·lusió de la ciutadania”. El pacte naix amb la voluntat de perdurar la resta del mandat, fins a juny del 2027.

L’acord se sustenta en els principis de compromís amb el benestar de la ciutadania, desenvolupament econòmic sostenible, el pagament al dia als proveïdors, la justícia social i la igualtat d’oportunitats, la transparència i participació ciutadana i el “treball constant per i per a Requena”.

Així mateix, ambdues formacions es comprometen a establir una comissió de seguiment per a l’avaluació del compliment de l’acord, un “diàleg fluid i constant” per a abordar “qualsevol diferència o dificultat que puga sorgir” i prometen un “joc net”.

Entre els eixos principals de l’acord de govern està l’impuls al sector vitivinícola, el foment de l’ocupació, l’atracció de noves empreses, el suport al comerç local, uns servicis públics “de qualitat”, l’aposta per l’educació, cultura, esport i joventut, l’atenció a les necessitats socials i una sèrie d’inversions.

Quant al repartiment de competències, preveu regidories per als vuit edils del PSPV, amb Mario Sánchez com a alcalde, i altres tres regidories per al PRyA, amb Joaquín González com a primer tinent d’alcalde.

ÚLTIMES NOTÍCIES