Un detingut i set identificats després dels altercats ocorreguts a l’estadi de Mestalla

VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)

Agents de la Policia Nacional han detingut esta matinada a València a un home de 46 anys com a presumpte autor d’un delicte de desordres públics i desobediència greu després dels disturbis ocorreguts en finalitzar el partit de futbol que ha enfrontat al València Club de Futbol i la Unió Esportiva Las Palmas.

Els fets van començar sobre les 23.00 hores del dia d’ahir, després de la finalització de la trobada esportiva –que el València va perdre per dos punts a tres i els situa cuers de la classificació–, quan un grup de seguidors s’han concentrat en la porta d’accés principal a l’estadi per a mostrar la seua disconformitat pel resultat de la trobada així com la tibant situació en la qual es troba el club, explica al Prefectura Superior en un comunicat.

Els agents de la Unitat d’Intervenció Policial -UIP-, junt amb la Brigada Provincial d’Informació de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, han intervingut sobre les 23.45 de la nit per a controlar els disturbis ocorreguts als voltants de l’estadi de Mestalla en els quals un grup de persones han provocat una sèrie de desordres públics creant una barricada amb contenidors urbans per a llançar objectes tals com a pedres i taulells contra la Policia.

AMB LA CARA COBERTA

A causa d’estos incidents, en els quals un grup d’unes 250 persones, algunes amb la cara coberta per a evitar ser identificats, han creat una barricada unint diversos contenidors per a llançar objectes a la Policia, sent necessària la intervenció del servici de bombers de València per a extingir un incendi provocat en part d’este mobiliari urbà, quedant calcinat en la via pública un dels contenidors utilitzats.

Amb la finalitat de restablir l’ordre públic, garantir la seguretat de la resta persones i evitar més danys en el mobiliari públic, els agents han hagut d’utilitzar “la força mínima indispensable per a dispersar a este grup de persones que, després d’abandonar l’entrada principal de l’estadi, es van dirigir a la confluència de l’avinguda Suècia amb carrer Arts Gràfiques per a esperar a l’eixida dels jugadors de l’equip en els seus vehicles”, relata la Policia.

Posteriorment, este mateix grup es va tornar a organitzar en el carrer Micer Mascó es van produir els fets en els quals una persona –un home espanyol– va resultar detingut.

A més, es va alçar un acta de denuncia per la Llei Orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana i es va identificar a set persones. Es continuen les investigacions amb l’objecte d’aconseguir la identificació de la resta d’implicats en els fets.

ÚLTIMES NOTÍCIES