Detinguts a Valencia dos membres d’un grup criminal especialitzat en robatoris d’habitatges per tota Espanya

Vestien de trage per a cometre els robatoris i passar desapercebuts en les comunitats de veïns

VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)

Agents de la Policia Nacional han detingut a Valencia a dos homes de 39 anys per la seua presumpta pertinença a un grup criminal itinerant especialitzat en el robatori de domicilis per tota la geografia espanyola. Vestien amb roba de vestit per a cometre els robatoris a fi de passar desapercebuts en les comunitats de veïns, segons ha informat Prefectura en un comunicat.

Se’ls imputa la comissió d’almenys deu robatoris amb força a casa habitada, sis d’ells a Àvila, un a Castelló i tres a Valencia. S’han intervingut prop de 15.000 euros en efectiu, nombrosos útils per a forçar els panys, un arma de foc, unes ulleres amb dispositiu bluetooth per a comunicar-se entre ells, així com una gran quantitat d’efectes robats.

La investigació va començar a la fi de setembre, quan el Grup de Robatoris de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València va rebre avís per part d’un veí d’esta capital en el qual informava que un home alié a la comunitat estava manipulant la porta d’un dels seus veïns.

Els agents es van desplaçar ràpidament al lloc dels fets. Una vegada en els voltants i després de conèixer la descripció del sospitós, que vestia amb trage i camisa, els agents van poder observar a un home amb idèntica indumentària que es trobava en actitud vigilant assegut en un banc enfront de l’edifici en qüestió, realitzant una trucada amb el seu telèfon connectat a uns auriculars.

Els policies, coneixedors del ‘modus operandi’ dut a terme per estos grups criminals, els quals posseïxen un clar repartiment de tasques i solen romandre un d’ells en l’exterior realitzant labors de vigilància per a detectar la possible arribada d’alguna patrulla policial o el retorn dels habitants, van procedir a la identificació d’esta persona.

Durant l’escorcoll de seguretat se li va ocupar una carpeta que contenia làmines de plata utilitzades per a la tècnica del ‘impressioning’, tres plàstics per a cometre la ‘relliscada’, uns guants negres, el telèfon mòbil amb el qual s’estaria comunicant amb el seu company de l’interior, un rellotge d’alta gamma i les claus d’un vehicle de lloguer, per la qual cosa va ser detingut.

De forma paral·lela, els agents van accedir a l’interior de la comunitat juntament amb agents del Grup Operatiu de Resposta (GOR) de Trànsits, on van dur a terme una inspecció de tota la finca i van aconseguir localitzar al segon home implicat en els fets.

El mateix va ser sorprès apuntant-se per la porta de l’habitatge a la qual havia accedit, refugiant-se ràpidament a l’interior després d’adonar-se de la presència policial. En un primer moment va fer cas omís als requeriments dels agents per a obrir la porta, no obstant això, minuts després i, en veure’s acorralat, va decidir obrir-la, moment en què va ser immediatament detingut.

Posteriorment, després de l’arribada de l’habitant, es va realitzar una requisa del domicili i es van trobar a faltar diverses joies i diners en efectiu, sent finalment localitzats després d’una exhaustiva recerca junt amb efectes per a l’obertura de portes mitjançant ‘impressioning’, ocults després de la reixeta dels conductes de l’aire condicionat i a l’interior d’una sabatilla de la perjudicada.

ULLERES AMB AURICULARS I BLUETOOTH

Després de les detencions de tots dos homes, es va inspeccionar el vehicle de lloguer que empraven per a cometre els robatoris i es van practicar dos entrades i registres en els seus domicilis, en les localitats de Sagunt i Port de Sagunt, on es van intervenir gran quantitat d’efectes de procedència il·lícita, tals com: rellotges d’alta gamma, ulleres de realitat virtual, gran quantitat de perfums i cosmètica, begudes alcohòliques, joies, prop de 15.000 euros en efectiu i un arma de foc amb dos carregadors i munició real.

També van ser intervinguts diversos kits de pedres de toc i àcids que utilitzaven per a determinar la puresa de les joies robades, una balança de precisió, diversos estoigs de claus verges per a realitzar l’obertura mitjançant ‘impressioning’, així com unes ulleres amb auricular i dispositiu bluetooth que utilitzaven per a comunicar-se entre ells.

Arran de les labors d’investigació efectuades s’ha pogut imputar a aquest grup criminal la comissió d’almenys deu robatoris amb força a casa habitada, sis d’ells a Àvila, un a Castelló i tres a València.

Els detinguts, d’origen romanés i amb antecedents policials, han passat a disposició judicial i s’ha decretat l’ingrés a la presó provisional d’un d’ells. La investigació roman oberta i no es descarta la imputació de més robatoris als detinguts.

ÚLTIMES NOTÍCIES