Bernabé afirma que l’acampada per l’habitatge no genera ‘una situació de desordre públic’

Insistix que la Policia Nacional es mantindrà de manera “preventiva” i que intervindrà si ho requerix l’Ajuntament

VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assegurat que l’acampada pel dret a l’habitatge i el territori i contra la turistificació a la plaça de l’Ajuntament de València no genera en estos moments “una situació de desordre públic” i ha especificat que la presència de la Policia Nacional es mantindrà de manera “preventiva”.

No obstant això, en declaracions als mitjans hui dimarts, abans d’inaugurar l’II Fòrum Socioeconòmic de la Comunitat Valenciana, organitzat pel CES CV, ha subratllat que s’intervindrà en cas que existisca “una situació de pertorbació de l’ordre públic” per a preservar “la seguretat de totes les persones” o si la Policia Local requerix dispersar la convocatòria.

En tot cas, Bernabé ha exposat que no existix “cap variació” sobre esta qüestió en les últimes hores i ha recalcat que la Policia Nacional, “com en tots els casos on es puga produir una ruptura de l’ordre públic i situacions d’inseguretat o de perill per a les persones, ha d’actuar per a protegir a totes les persones que allí es troben”.

Sobre la presència policial a la plaça de l’Ajuntament, la delegada del Govern ha especificat que és “preventiva” des “del mateix dissabte quan va començar la manifestació”, al mateix temps que ha apuntat que, en el cas de l’ocupació de la via pública, “s’haurà de dirimir en l’àmbit de l’ordenança municipal”.

En qualsevol cas, ha garantit que, si es produïx “una situació de pertorbació de l’ordre públic”, la Policia “actuaria” per a “preservar la seguretat de totes les persones”. També intervindria, ha indicat, si existix “un requeriment de la Policia Local si decidira alçar l’acampada, com fa en altres espais de la ciutat quan això succeix”.

Sobre les competències de la Policia Nacional i la Local, Pilar Bernabé ha rebutjat entrar a debatre sobre “limitar competencialment qui ha de fer o no ha de fer” i ha remarcat que la Policia Nacional el que ha de fer és “garantir l’ordre públic i la seguretat de les persones”.

“Quan es veu alterat l’ordre públic, la Policia Nacional actua per a protegir a les persones que estan en un lloc o en un altre i que tenen dret a mantenir la seua integritat i la seua seguretat”, ha incidit.

ÚLTIMES NOTÍCIES