Ábalos acudirà al Suprem per a intentar presentar al·legacions abans que decidisquen si finalment li investiguen

MADRID, 23 (EUROPA PRESS)

L’exministre José Luis Ábalos es dirigirà al Tribunal Suprem en els pròxims dies per a sol·licitar que li permeten presentar al·legacions a l’exposició raonada que ha elevat l’Audiència Nacional interessant la seua imputació en el ‘cas Koldo’.

Així ho assenyalen a Europa Press fonts del seu entorn, que apunten al fet que l’exministre de Transports “està desitjant poder defensar-se” perquè fins ara, amb les contínues filtracions del cas que feien referència al seu possible paper en la gestió d’estos contractes per a la compra de mascaretes en pandèmia estava patint una “absoluta indefensió”.

Segons estes fonts, l’exministre Ábalos, després de revisar l’exposició raonada del magistrat de l’Audiència Nacional Ismael Moreno, entén que no aporta res nou al que ja va arreplegar la Fiscalia Anticorrupció i l’informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. Sumen a això que, a més, la interlocutòria cau en contradiccions.

A més, assenyalen que Ábalos lamenta que el magistrat no arreplegue el dictamen del Tribunal de Comptes (TCu) que anteriorment ja havia fiscalitzat l’operativa de compra de mascaretes durant la pandèmia i que, diuen, no va trobar il·legalitat. A açix se sumaria que en la seua exposició raonada el jutge tampoc inclou testificals realitzades en instrucció de càrrecs del Ministeri que podrien ser esclarecedores per a la causa.

En este sentit, estes fonts de l’entorn del ministre expliquen que si be la interlocutòria del jutge arreplega indicis per a investigar-li, també existixen altres indicis que li apartarien d’este suposat paper rellevant que tant la UCO com a Anticorrupció li atribuïxen.

ÚLTIMES NOTÍCIES