‘En el punto de mira’ emet les primeres declaracions de Miguel Ricart sobre el crim d’Alcàsser

 

El programa ‘En el punto de mira’ de Cuatro va centrar este dijous el seu reportatge en el crim d’Alcàsser després que haja sigut localitzat Miguel Ricart, únic condemnat pel triple crim de Miriam, Toñi i Desirée, les xiquetes d’Alcàsser.

 

L’equip de ‘En el punto de mira’ es va desplaçar fins al pis okupa en el que el condemnat va ser vist per uns individus que ràpidament el van identificar. De fet, un d’ells va atendre el programa i va assegurar que Ricart va estar tota la nit acompanyat per una xica.

 

El programa de Mediaset va emetre a més un document inédit: les primeres declaracions de Miguel Ricart després d’eixir de la presó en 2013 després que fora posat en llibertat després de la suspensió de la Doctrina Parot. El condemnat pel triple crim d’Alcàsser va romandre en la presó d’Herrera de la Mancha, a on només va complir 21 anys dels 170 que havia de complir.

 

Les primeres declaracions de Miguel Ricart

A la seua eixida de la presó, Ricart es va trobar amb un gran número de mitjans de comunicació que van decidir anar darrere d’ell per a conseguir obtindre alguna declaració seua. No obstant això, Miguel Ricart va demanar que li deixaren en pau.

 

No obstant això, davant la insistència de la reporter de ‘Mediaset‘, el condemnat per l’assassinat d’Alcàsser va acabar parlant i va defensar la seua innocència en esta conversació. «Realment és que a mi no em coneixeu, si sabéreu com soc realment… Jo no sóc violent. He de demostrar que jo no vaig ser», va dir en ple carrer.

 

D’altra banda, mantenint la seua versió que ell no va participar en l’assassinat de Desirée, Miriam i Toñi, Miguel Ricart va explicar que es volia fer la prova del pentotal, conegut de manera popular com ‘el sèrum de la veritat‘, un narcòtic que anul·la les capacitats dels individus durant un interrogatori. No obstant això, el seu ús en Espanya no és legal. 

 

La prova del pentotal

«Continues mantenint que no estaves en el lloc dels fets?», va preguntar la periodista. «Exacte, però amb això moriré jo. Jo faig això -la prova del pentotal– i la pistola al costat. I un home que dispare. Jo signe exculpant a eixe senyor».

 

«Vaig coincidir a la presó amb el germà d’Anglés i li vaig comentar això del pentotal. Es va acollonar. Em va dir: ‘Ah, a vore si començaràs a dir tonteries’. Precisament es diu ‘el suero de la veritat‘ i diré la veritat», afirmava l’assassí, puntualitzant que «la veritat la va dir en el seu moment», encara que «no li volgueren creure o escoltar».

 

En una conversació posterior, el criminal va parlar de Fernando García, pare de Miriam i protagonista del documental de Netflix sobre el cas: «Fernando sempre ha dit que el propietari de la discoteca estava ficat en l’all. Això parla-ho amb Fernando i t’ho documenta tot. Això va ser així, així i així. El que té de bo ell és que ho té tot documentat».

ÚLTIMES NOTÍCIES