Com ajuden els endolls intel·ligents a estalviar energia a casa?

Buscar l'eficiència energètica en la llar hauria de ser un objectiu per a tots. No sols contribueix a aconseguir un planeta més sostenible, també permet estalviar, alguna cosa que repercuteix en l'economia domèstica

La tecnologia pot ajudar molt i, de fet, mirar la classificació energètica és important abans de comprar un nou electrodomèstic o dispositiu. Però, a més, hi ha uns xicotets elements que poden convertir-se en grans aliats. Parlem dels endolls intel·ligents, que tenen molts més avantatges que permetre apagar-los o encendre'ls des del mòbil.


Apagar-ho quan no s'use


Això és clau per a estalviar energia a casa. Però, cal anar desendollant d'un en un? Este és precisament un dels avantatges dels endolls intel·ligents, i és que permet controlar-los remotament, encendre'ls, apagar-los i programar-los si volem un horari fix concret gràcies a la connexió wifi.

Per exemple, la programació dels endolls ve molt bé per al termo de l'aigua calenta, si es fixen unes rutines establides. Si una persona es dutxa sempre a la nit i al matí no hi ha ningú a casa, no té cap sentit que estiga sempre connectat. És cert que la manera standby consumeix molt poc, però zero sempre serà millor en qüestió d'estalvi.Grans combinacions amb IFTTT

 

IFTTT (If This Then That) és un servei que permet la integració de diferents gadgets i productes d'electrònica perquè realitzen un comportament concret segons unes certes condicions. S'estableix una relació de “si X, llavors I”.

Per exemple, es poden connectar els aspersors del jardí a un d'estos endolls intel·ligents i fixar que, si plou, no s'encenguen. Una altra opció podria ser que si la humitat supera el 60%, s'encenga un deshumidificador.Mesurar consums i evitar el malbaratament

Quan arriba la factura de la llum, molta gent només es fixa en si s'ha disparat o s'ha reduït el consum i tracta d'establir una relació lògica.

Però hi ha una forma més real de saber exactament què està consumint més energia i, per tant, recursos. Cada endoll pot donar una mesura del consum individual de l'aparell connectat. Això és tremendament útil i ajudarà a decidir millor sobre els dispositius que es connecten o fins i tot si aqueix vell dispositiu necessita ser canviat.


Un ‘acuseta’ sempre a casa

 

Finalment, una altra dels grans avantatges dels endolls intel·ligents és que funcionen com un ‘acuseta’. És usual que una persona isca de casa preguntant-se si ha apagat l'assecador o si ha deixat la televisió encesa.

Molts endolls intel·ligents inclouen també un sistema d'alertes que envia una notificació en el telèfon mòbil per a avisar d'estos esdeveniments. I, com s'ha comentat anteriorment, gràcies a la possibilitat d'apagar-ho de manera remota, es pot desconnectar fins i tot si ja no es tornarà a casa.

Hui dia els endolls intel·ligents han baixat molt de preu i ixen bastant rendibles tenint en compte l'estalvi que faciliten i el favor que se li fa al planeta. Hi ha de molts tipus, marques i models, i és interessant mirar bé les seues característiques per a triar el que millor s'adapte a les circumstàncies.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"València contractarà 68 joves menors de 30 anys per a les labors d'informació a les pla" "Puig diu que la Comunitat estarà 'al costat' del Govern"