L'app valenciana que controla l'aforament en les platges amb reserva prèvia de l'espai

Permet reservar places per un temps limitat
L'app permetrà controlar l'aforament de les platges | Pixabay

L'empresa tecnològica 'Amazing Up' ha creat l'aplicació per a dispositius mòbils 'Safe Beach App' que permet als ajuntaments controlar l'accés a les platges i el seu aforament amb la reserva prèvia d'espais a determinades hores i poder d'esta manera disfrutar del litoral «de manera responsable i segura».

D'esta manera ho ha explicat el gerent d''Amazing Up', Juan José Ortiz. El seu equip ha creat esta aplicació amb un sistema «molt senzill» per a donar solució al problema que es plantegen els ajuntaments que compten amb platges en els seus termes municipals a l'hora de fer complir les normes higienicosanitàries i de distanciament contemplades en el paradigma actual de desescalada.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Un sistema de balises clavades en l'arena

Molts consistoris estan plantejant mesures —basades en la seua majoria en barreres físiques per a acotar espais— per a anticipar-se a la normativa que s'aplicarà quan es permeta l'accés a les platges i que es preveu que contemple el control de l'aforament i unes mesures de distanciament entre usuaris.

Per a «minimitzar» l'impacte de les mesures restrictives que hauran d'assumir-se, 'Safe Beach App' proposa un sistema amb el que s'acoloriran uns «tòtems» o xicotetes icones o balises clavats en l'arena per a crear una matriu, un espai dividit en el que cada ítem identificarà un zona acotada d'acord amb les mesures de distanciament.

Reserva de l'espai des de casa

Els usuaris, veïns de la localitat o visitants, entraran en l'aplicació des de casa per a vore si hi ha espai lliure i l'horari. Trobaran en blau o roig les zones que estan disponibles en cada franja horària i podran reservar la seua per a saber que, de manera garantida, tindran eixe espai per a ells en arribar a la platja.

L'equip d''Amazing Up', ha assegurat Ortiz, està «conscienciat amb la picardia i la seguretat», pel que amb el seu sistema no es pot reservar un espai tot el mes o durant diferents trams horaris, sinó «només una reserva en un tram concret».

L'aplicació et guiarà amb el GPS fins a «el teu pal» i, una vegada allí, «hauràs de llegir un codi QR exclusiu de cada balisa i d'esta forma se sabrà que efectivament has arribat», i el mateix quan l'usuari se'n vaja, per a que es notifique que s'ha complit l'horari, que la zona està lliure i que, si s'abandona abans d'hora, puga ser utilitzada per un altre usuari.

El gerent de l'empresa ha indicat que si no he abandonat el meu espai en el temps en el que està marcat podrà vindre un policia local o un socorrista a comprovar què passa i a imposar la sanció que el consistori considere oportuna.

L'app es presentarà als ajuntaments este dimecres

El sistema en el seu conjunt, segons el parer del seu creador, «ordenarà més a les persones en la platja que amb els sistemes que s'estan plantejant». La companyia presentarà l'aplicació el dimecres 18 de maig en un seminari a través d'internet per a explicar als consistoris interessats en què consistix l'aplicació.

'Amazin Up', companyia certificada com a empresa innovadora nacional i situada en el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec), ha tret altres propostes tecnològiques especialment dissenyades per a contribuir a pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Per fi: L'estudi que aclarix un dels grans dubtes sobre el coronavirus en Espanya" "Talls d'aigua esta setmana en Xàtiva"