Càritas denuncia un intent d'estafa que usa el seu nom i imatge per a furtar diners

L'estafa intenta furtar les dades bancàries de la gent
L'estafa vol furtar els diners de la gent | Pixabay

L'entitat d'accions socials i de caritat de l'Església, Càritas, ha alertat d'un intent d'estafa en la modalitat de 'phising' en la que, usant el seu nom i imatge, tracten de recaptar diners i aliments per a les persones vulnerables adduint la crisi del coronavirus.

A demés, els estafadors també oferien la possibilitat d'accedir a les donacions d'aliments o targetes bo per valor de 100 euros als qui ho necessitaren, demanant de nou les dades personals i fiscals.

«Càritas denuncia els intents de 'phishing' que estan circulant en els últims dies a nivell estatal a través de WhatsApp i xarxes socials per a recaptar de manera fraudulenta i usant el nom i la imatge de la nostra institució fons econòmics i ajuda en espècie per als afectats pel coronavirus», explicaven des de l'entitat en la seua pàgina web.

Han demanat que no es difonguera eixos missatges i mentides, i han dit que si es vol ajudar, es recórreguen als canals oficials de Càritas. Cal recordar que el 'phising' consistix en obtindre, a través de mètodes fraudulents, les dades bancàries d'una persona per a furtar els diners dels seus comptes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Puig confirma la pròrroga del tancament perimetral" "Més de 40.000 sanitaris seran compensats econòmicament pel seu treball en la 1ª ona"