El Consell de Ministres aprova l'exhumació de Franco del Valle de los Caídos

L'Executiu dóna a la família un termini de 15 dies perquè assenyale un nou lloc d'inhumació alternatiu a la cripta de la catedral de l'Almudena.
ImaTge de l'exterior del Valle de los Caídos | Cedida

 

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres l'acord per a l'exhumació del dictador Francisco Franco de la Valle de los Caídos. L'Executiu dóna a la família un nou termini de 15 dies perquè assenyale un nou lloc d'inhumació alternatiu a la cripta de la catedral de l'Almudena, lloc que el Govern exclou per motius de seguretat i d'ordre públic, segons confirmaven a Europa Press fonts de l'Executiu.

L'acord no especifica, per tant, el nou lloc d'enterrament de les restes del dictador, per a donar una última oportunitat a la família de triar una destinació que supere la "impossibilitat legal" que, segons l'Executiu, té l'opció de la cèntrica cripta de l'Almudena, on la família compta amb unes sepultures a perpetuïtat, aclareixen les mateixes fonts.

El Govern es basa en un informe de la Delegació del Govern per a argumentar que raons de seguretat i d'ordre públic impedeixen portar les restes de Franco a eixe emplaçament. No obstant això, l'entorn de la família acusa l'Executiu de traure's de la mànega l'informe, la legalitat del qual qüestionen.

Així les coses, i independentment de si la família indica o no un lloc alternatiu, caldrà esperar a un nou acord motivat del Consell de Ministres, quan haja vençut el nou termini de 15 dies, per a l'execució de l'exhumació. Fins i tot eixa decisió definitiva del Govern central serà recorreguda per la família i segurament altres parts personades en el procediment davant el Tribunal Suprem, la qual cosa pot demorar encara més l'exhumació del dictador.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Pedro Sánchez convoca Eleccions generals" "OFERTA DE TREBALL: L'EMT buscarà centenars conductors a València"