Els estudiants valencians exigixen exàmens online davant l'alarmant situació de la pandèmia

Duien pancartes amb missatges com ¬ęSi el govern paga, els contagis es propaguen¬Ľ
Portaven cartells amb frases | Europa Press

Desenes d'estudiants s'han concentrat este divendres en el pati interior del Rectorat de la Universitat de Val√®ncia per a exigir ex√†mens online amb urg√®ncia davant l'alarmant situaci√≥ de la pand√®mia en la ciutat Val√®ncia.

Despr√©s d'una pancarta que deia ¬ęLa precarietat educativa tamb√© √©s un virus¬Ľ, els estudiants, convocats pel Front Estudiantil Unificat de Val√®ncia (FEU-Val√®ncia), tamb√© portaven cartells amb frases com ¬ęsi el govern no paga, els contagis es propaguen¬Ľ o ¬ęun semestre exigint filtres HEPA i millors espais¬Ľ.

Segons els convocants, si la Universitat de València haguera pres mesures abans, contractant més personal o instal·lant filtres d'aire, la universitat no seria un espai insegur.

De manera telemàtica

¬ęEn un nou pic de la covid-19 hem d'ajuntar-nos desenes de persones en una aula durant hores, sense guardar dist√†ncies de seguretat i sense tot just ventilaci√≥. √Čs urgent que els ex√†mens passen a ser online ja¬Ľ, apunten en un comunicat.

Recorden que el passat 7 de gener, quan la situaci√≥ de la pand√®mia en Val√®ncia no era tan greu, el Col¬∑legi d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) va reclamar a les universitats que tots els ex√†mens es feren de manera telem√†tica i no presencial.

¬ęEncara que hi ha universitats que a poc a poc donen algunes solucions, la Universitat de Val√®ncia, no¬ę, assenyala l'organitzaci√≥ estudiantil, que afig que ¬ęper aix√≤, perqu√® el que exigim, √©s un clam social¬Ľ i indica que, volen deixar clar al Rectorat ¬ęque ha de prendre ja el canvi a l'avaluaci√≥ online¬Ľ.

Ens van obligar a la semipresencialitat

En la concentraci√≥, Javier Monreal Blat, Coordinador General del FEU-Val√®ncia, ha denunciat que ¬ęmentres durant el curs la universitat es va negar a invertir en espais segurs i ens va obligar a la semipresencialitat, ara amb els ex√†mens ens diu que la universitat √©s 100% segura¬Ľ.

¬ęAnem tots els dies a classe i sabem que no es respecten les mesures de seguretat que el propi Govern decreta. Exigim major inversi√≥ en seguretat i ex√†mens online d'emerg√®ncia o prendrem noves accions si la universitat no cedix davant la reivindicaci√≥ dels estudiants¬Ľ, ha afirmat.

Segons una enquesta realitzada per FEU-València, que van emplenar 1.200 estudiants de la Universitat de València en menys de 24 hores, el 92% dels alumnes vol uns exàmens online. A demés, en esta mateixa enquesta, el 70% dels estudiants afirmava que estaria disposat a protestar per a revertir la situació.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen a l'autor de l'incendi que va acabar amb la mort d'un menor en València" "El nou servici de cita prèvia digital en Oliva"