Fiscalia demana arxivar la investigació pel macrobrot a Benirredrà al no vore's actuació irregular

El focus afectava a més de 100 persones del centre
Investiguen el macrobrot registrat en una residència de Benirredrà | Europa Press

Actualització 19/02/2021 a les 14.38 hores. La Fiscalia de València ha sol·licitat l'arxivament de la investigació oberta pel macrobrot de coronavirus registrat en una residència de la localitat de Benirredrà, en la Safor (València), el mes de novembre passat amb un centenar de casos de Covid-19 al no vore's actuació irregular, segons ha pogut saber Europa Press.

El ministeri públic va obrir diligències preprocessals fa tres dies després d'una queixa del Defensor del Pacient i va remetre les actuacions a la fiscal degana de la secció Civil i de Protecció de les persones amb discapacitat, Ana Lanuza, per al seu estudi i valoració.

La fiscal, després d'estudiar el cas, ha emés un informe en el que requerix el sobreseïment perquè en el seu moment, a finals del passat any, Fiscalia de Gandia ja va investigar els fets i els va arxivar en gener després de superar-se el brot i advertir que no hi havia hagut cap abandó de majors ni cap actuació irregular. Per això Ana Lanuza, en el seu informe, s'ha remés a esta investigació de Gandia i ha sol·licitat que s'arxiven les diligències preprocessals.

Fiscalia de València investiga el macrobrot registrat en una residència de Benirredrà

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències preprocessals pel macrobrot de coronavirus registrat en una residència de la localitat de Benirredrà, en la comarca de la Safor (València), el mes de novembre passat amb un centenar de casos de Covid-19.

D'eixa forma es desprén de la diligència, en la que s'indica que s'han remés les actuacions a la fiscal degana de la secció Civil i de Protecció de les persones amb discapacitat, Ana Lanuza, per al seu estudi i valoració.

L'assumpte partix d'una denúncia interposada pel Defensor del Pacient a la Fiscalia per la que es requeria una investigació d'ofici en relació amb un macrobrot registrat en una residència de majors de Benirredrà, intervinguda per la Conselleria de Sanitat.

L'entitat fonamentava la seua sol·licitud en què l'article 262 de la Llei d'Enjudiciament Criminal obliga als que pel seu càrrec, professió o ofici tinguen notícia d'algun delicte públic a denunciar-lo immediatament al jutge o al fiscal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Les universitats valencianes tornen l'1 de març a la docència presencial" "Bones notícies en les residències de persones majors del territori valencià"