Gandia inicia la campanya de reposició d'arbrat en mal estat

Des de l'Ajuntament expliquen que es plantaran uns 250 arbres en tot el municipi
Es plantaran 250 arbres | Ajuntament de Gandia

La regidora delegada de Gestió Responsible del Territori, Alícia Izquierdo, ha informat esta setmana que l’Ajuntament de Gandia, capital de la Safor (València), ha iniciat esta setmana la primera fase de les faenes enfocades a reposar els arbres en diferents zones urbanes de la localitat. D'eixa manera, assenyala Izquierdo, l’operativa «dona continuïtat als treballs que ja s’iniciaren prèviament per diferents zones de Gandia».

La responsable de Medi Ambient ha destacat que en les «pròximes setmanes es preveu plantar més de 250 arbres de diferents espècies» a través d’un procés en el que s'usaran màquines ‘destaconadores’: «El que anem a fer, sobretot, és eliminar les restes d’arbres secs que es troben en els escocells de la localitat, i també les soques, un procés que es coneix com a ‘destaconar’, i en el que s'usen diferents classes de màquines que servixen per a poder llevar la soca i les arrels que queden davall de la superfície del terreny».

Finalment, Izquierdo ha subratllat que estes faenes cuiden la terra i permeten recondicionar-lo per a tornar a plantar-hi, al mateix temps que «es recupera tot el sistema de reg que hi puga estar en mal estat».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Investiguen una nova variant del Covid-19 trobada en Brasil" "Victoria, la jove estudiant que ha perdut la vida a l'entrada d'un pàrquing"