La Generalitat descarta un confinament en Rafelbunyol perquè «el brot està encapsulat»

Ja hi ha 14 casos positius confirmats
Puig ha descartat un confinament «quirúrgic» en Rafelbunyol | Europa Press

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha descartat este dilluns la possibilitat d'aplicar un confinament específic en Rafelbunyol, en la comarca de l'Horta Nord (València), perquè el brot detectat la setmana passada està «encapsulat».

A demés, l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López, va confirmar que la família en la que es va originar el brot no és resident en Rafelbunyol i que l'empresa està a dos quilòmetres del nucli poblacional, «pel que la intensitat de transmissió és baixíssima».

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va informar ahir diumenge de set nous casos de coronavirus relacionats amb el brot epidemiològic en una empresa càrnia de Rafelbunyol, de manera que s'eleven a 14 els positius confirmats vinculats.

En roda de premsa, Puig ha defés que «en principi» no es plantegen la possibilitat d'aplicar en esta localitat d'uns 9.000 habitants un confinament «quirúrgic» com ha plantejat este dilluns el ministre Salvador Illa per a aïllar col·lectius, edificis i zones exposades.

Puig ha recordat que el brot va sorgir d'una família i que s'han fet més de 400 tests sense «cap situació greu» entre els infectats. «No pareix que calga prendre cap mesura més en este moment», ha subratllat.

En qualsevol cas, el president valencià ha insistit que tot dependrà de l'evolució de la pandèmia i de les decisions que prenga la Conselleria de Sanitat «amb la màxima col·laboració del Ministeri».

«Tindrem rebrots, sabem que serà d'esta manera, es tracta d'encapsular-los com s'ha fet en Rafelbunyol», ha insistit, amb l'objectiu de detectar «immediatament» els contagis de manera precoç per a mantindre la traçabilitat.

Com a mesura de precaució, encara que cap dels casos ha presentat símptomes recentment, Sanitat va recomanar aïllament als 14 fins a conéixer el resultat de les noves proves en els pròxims dies.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!