Sanitat detecta altres set positius de coronavirus en l'empresa de Rafelbunyol

En total ja hi ha 14 casos positius
Sanitat ha confirmat el brot epidèmic en l'empresa càrnia de Rafelbunyol | Uvesa

Actualització 08/06/2020, a les 11.58 hores. La Conselleria de Sanitat ha detectat altres 7 casos positius de coronavirus relacionats amb el brot epidèmic en l'empresa de Rafelbunyol, en la comarca de l'Horta Nord (València). Amb estos, en total hi ha 14 positius.

A estos casos nous, se'ls estan fent proves serològiques per a determinar si es tracta d'infeccions actives o passades i, per tant, saber si formen part del brot detectat o no.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Com a mesura de precaució i encara que cap cas ha presentat símptomes recentment, se'ls ha recomanat aïllament total fins a conéixer els resultats de les noves proves, que eixirà en les pròximes 24-48 hores.

Sanitat confirma el brot epidèmic en l'empresa càrnia de Rafelbunyol, amb set positius

Salut Pública començà una investigació de tres membres d'un mateix nucli familiar, que presentaven infecció activa per coronavirus. Esta investigació va portar a estudiar possibles contactes en l'empresa a on treballen. En concret, s'han fet proves PCR a 349 treballadors d'eixa empresa, situada en Rafelbunyol, en la comarca de l'Horta Nord (València).

Després de l'estudi i comprovacions exhaustives de cada mostra, Salut Pública ha pogut comprovar que 345 han donat resultat negatiu i, este mateix dimecres, s'ha conegut que existixen quatre casos amb infecció activa, pel que es confirma l'existència d'un brot epidèmic amb un total de set casos, inclosos els tres membres de la unitat familiar, pels que es va iniciar l'estudi i seguiment.

Salut Pública continuarà fent investigacions en alguns d'estos casos per a confirmar la seua capacitat de transmissió. També està previst fer PCR a uns 100 treballadors més. Les primeres estimacions epidemiològiques apunten cap a un baix índex de transmissió, però es considera oportú continuar fent PCR per a poder descartar més casos en tota l'àrea de treball.  

Indicacions per als treballadors

Tant a l'empresa com al seu servici de prevenció de riscos laborals se'ls han reiterat les següents indicacions al costat de l'estratègia de prevenció del Ministeri:

Davant un cas sospitós nou, se li farà una PCR en les primeres 24 hores. Es considera cas sospitós a qualsevol persona amb un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda d'aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre altres, amb febre, tos o sensació de falta d'aire. Altres símptomes com l'odinofàgia, anòsmia, agèusia, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees, entre altres, poden ser considerats també símptomes de sospita d'infecció per SARS-CoV-2.

Tots els casos sospitosos es mantindran en aïllament a l'espera del resultat de la PCR i s'iniciarà la busca dels seus contactes estrets.

Per a la reincorporació al seu lloc de treball serà necessari fer-li una PCR, a demés de la resolució de símptomes com a mínim 3 dies abans i amb un mínim de 10 dies des de l'inici dels símptomes. 

És important que, quan un treballador tinga simptomatologia, no acudisca a treballar i ho pose en coneixement del seu centre d'atenció primària o el seu servici de prevenció.

Les persones en aïllament per contacte estret hauran de complir el període d'aïllament estipulat pel protocol del Ministeri de Sanitat i no podran acudir al treball fins que este aïllament siga alçat pel seu centre d'atenció primària o el seu servici de prevenció. 

En cap cas, les persones a l'espera del resultat de les proves haurien d'anar a treballar.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram