ÚLTIMA HORA

🔴 Noves i dràstiques mesures des de ja per a tota Espanya

Ixen a la llum les gravacions que demostren el frau del partit Valladolid – València

Els jugadors del Valladolid s'enfronten a sancions econòmiques i la suspensió de la llicència durant uns quants anys
Ixen a la llum les gravacions que demostren el frau del partit Valladolid – València | València Diari

 

La presumpta compra del partit que es va celebrar durant l'última jornada de Lliga entre el Valladolid i el València seguix portant rastre. I és que el diari 'El Mundo' ha revelat, en exclusiva, les gravacions, a on es poden sentir frases com «hi havia set jugadors comprats». Eixa frase, pronunciada per Carlos Aranda, fa patent que el partit en què es va decidir la quarta plaça de Champions no era transparent, sinó una farsa.

Això sí, el club del Mestalla està al marge de l'operació i, per tant, no se l'està investigant ni tindrà cap classe de sanció. I és que segons 'El Mundo', Raúl Bravo i Carlos Aranda, caps de la trama, haurien pagat a 7 jugadors del Valladolid per a que el seu equip perdera tant en la mitja part com al final del partit, un fet que ni jugadors ni membres del València coneixien.

Alguns dels implicats van fer apostes deportives

Amb tot, el titular del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Osca té en la seua possessió les proves de més de sis mesos de punxades telefòniques, per tant, sap qui són els responsables de tota la controvèrsia. Segons la documentació judicial, un dels implicats seria el capità del Valladolid, Borja Fernández Fernández, qui hauria rebut uns diners que encara no han sigut acreditats per les autoritats, de moment.

En eixe sentit, el jutge considera Fernández com una peça clau de l'entramat, qui «compta amb una posició privilegiada per a proposar i influir sobre tots o alguns jugadors». Amb tot, l'excapità del Valladolid no seria l'únic culpable, i també hauria jugat un paper important l'exmadridista Raúl Bravo.

«Pareix que el resultat pactat va ser la victòria del València CF en finalitzar la primera part, i la victòria final del mateix equip, un pronòstic que, efectivament, es va complir amb l'ajuda dels jugadors del Valladolid» , explica l'instructor del cas, que també fa patent que «Carlos Aranda i Raúl Bravo Sanfélix van fer apostes deportives en línia amb el resultat prèviament pactat».

Elevades multes i una suspensió de la llicència

Els fets, que esguiten altres jugadors com Sergio Gotán —més conegut com a Keko—, podrien provocar que el Reial Valladolid perdera tres punts en la classificació final. Tot i que esta no serà l'única sanció que podrien rebre els jugadors que guarden relació amb la compra del partit. I és que, tal com arreplega l'article 75 Bis del codi disciplinari, este engany podria traduir-se en una multa d'entre 3.000 i 30.000 euros i una suspensió de la llicència durant un període d'entre dos i cinc anys.

També et pot interessar...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La nova i polèmica cançó que Letícia Sabater estrenarà en Gandia" "C. VALENCIANA: Un jove comet 31 robatoris amb força en vehicles"