Llistes de música en valencià per a disfrutar en cada moment del dia

L'accés és completament gratuït
Arxiu | València Diari

 

El Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) de l’Ajuntament de València ha elaborat diferents llistes de reproducció en la xarxa social Spotify amb cançons en valencià amb l’objectiu de donar a conéixer molta de la varietat musical que hi ha en l’actualitat. Es tracta de llistes temàtiques per a disfrutar-les en tots els moments del dia.

 

«Des de l’Ajuntament de València treballem constantment en el foment de la nostra llengua, com a patrimoni de tots i totes, de la mateixa manera que en el seu ús i la seua normalització», ha afirmat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, qui ha destacat la faena que fa diàriament el GNL amb eixe objectiu.

 

 

«Amb esta nova iniciativa pretenem arribar a moltes persones usuàries de la xarxa social Spotify per a acompanyar-les en diferents moments i accions quotidianes de cada dia, des de què es desperten fins que es relaxen, quan cuinen o quan fan deport, etc.», ha detallat.

 

Les llistes

Les llistes estan publicades en el perfil del GNL en Spotify (GNLVLC). Tenen els següents noms i descripcions:

 

    1. Bon dia, despertar en valencià: cançons per a començar el dia amb bon peu.      

    2. Tot anirà bé: melodies i ritmes positius per a alegrar el dia.

    3. Cuinar en valencià: una selecció de cançons que parlen d'aliments i menjars en col·laboració amb el projecte gastronòmic Tasta'l d'ací (@tastaldaci)

    4. Relax i calma en valencià: cançons balsàmiques que proporcionen el benestar que busques.     

    5. Fer deport en valencià: els ritmes més potents de la música en valencià per a donar-te força i energia en la teua sessió.

    6. Música infantil en valencià: un repertori familiar amb les cançons infantils d'abans i d’ara.

    7. Cantar en valencià: en la dutxa, en el cotxe... apuja el volum i fes el teu karaoke particular amb els èxits de la música en valencià.      

    8. Festa en valencià: diferents ritmes i estils que et faran ballar en la teua festa particular.

 

Totes estes llistes de reproducció es poden escoltar gratuïtament en Spotify. Cal accedir al perfil GNLVLC i consultar totes les llistes públiques. Si es vol crear un accés ràpid, es poden guardar entre les llistes preferides fent clic en ‘Seguir’ (o ‘Follow’). També es poden enviar suggeriments de cançons per tal de mantindre-les actualitzades constantment.

 

«La música i el valencià són vehicles essencials per a connectar amb les emocions i segur que, en este moment d’incerteses per la crisi sanitària, esta iniciativa del GNL ajuda a molta gent a respirar i disfrutar de dos grans patrimonis culturals valencians, com la nostra llengua i la nostra música», ha afirmat Notario.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!