INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Martin, el ‘bebé bombolla’ valencià que busca donants

El menut patix la síndrome d'immunodeficiència severa
Martín busca donants | Twitter

Martín, un bebé de Silla, en la comarca de l'Horta Sud (València), busca donants de mèdula. El menut patix la síndrome d'immunodeficiència severa, una malaltia que impedix que el seu cos produïsca glòbuls blancs, crucials per a defendre l'organisme.

 

Es tracta d'una malaltia considerada rara, ja que la patix un de cada 100.000 xiquets, que són anomenats 'xiquets bombolla', perquè han d'estar aïllats per a evitar qualsevol classe d'infecció, que pot fins i tot arribar a ser mortal. L'única manera de tractar esta malaltia és a través del trasplantament de cèl·lules mare o teràpia gènica.

 

Esta malaltia és sol detectar durant el primer any de vida i, a demés, quan abans es tracte, millor, ja que hi ha més possibilitats de cura. Segons informa 'Levante-EMV', la mare del menut Martín, va ser avisada pels metges a les 30 setmanes d'embaràs, quan li van comunicar que era portadora del gen i que el seu fill xic tindria un 50% de possibilitats de patir la malaltia, ja que les xiques poden ser portadores però no patir-la.

 

«En este sentit, hem tingut sort de què li ho diagnostiquen tan prompte, encara que realment ha sigut per la nostra tossuderia, ja que la meua dona va tindre un germà que va morir per eixa síndrome i vam haver de visitar a diferents metges fins que un va acceptar fer-li la prova genètica a la meua dona per a saber si era portadora i estar previnguts», explica Toni, el pare del menut.

 

Ara, els pares de Martin i l'Ajuntament de Silla, que s'ha bolcat en la causa, busquen donants per al menut. Es tracta d'extraure una mostra de sang per a vore si s'és compatible o no i, en el cas de ser-ho, extraure medul·la per a donar-se-la a Martin.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!