Mascareta obligatòria en bars i restaurants sempre que no s'estiga consumint

La preocupació pels rebrots en els locals d'oci i en reunions familiars disparen les alarmes
«Quan ens reunim al voltant d'una taula, creiem que és el centre de la seguretat»  | Miki de Santiago

La Conselleria de Sanitat, a través d'una roda de premsa feta este 18 de juliol a les 12.00 del migdia, ha anunciat que a partir d'este dissabte la mascareta passarà a ser obligatòria en tots els espais oberts i en la via pública a partir dels 6 anys. Este obligació, i excepte excepcions comptades, també afecta a bars, restaurants i terrasses mentres no s'estiga consumint.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

«El fet d'assentar-se en una taula en una terrassa no vol dir que hàgem de desprotegir-nos» i «una volta fet el consum, cal tornar a posar-se la mascareta», ha subratllat la consellera Ana Barceló. «Quan ens reunim al voltant d'una taula, creiem que és el centre de la seguretat, però no és d'eixa manera. No és la taula la que ens dona seguretat, sinó la distància», ha precisat.

«Se'ns oblida que en una taula també es pot produir un contagi, igual com en l'ambient familiar», ha alertat, i ha recordat que «quan hem de menjar o beure ens llevem la mascareta, però després cal tornar a posar-se-la». I és que, tal com han explicat les fonts oficials, els brots s'han multiplicat per quatre entre els més jóvens i molts brots s'estan produint en reunions privades entre familiars que no conviuen habitualment.

Obligacions per a bars i restaurants

En les terrasses a l'aire lliure dels establiments d'hostaleria i restauració, l'aforament serà fins al 100% de les taules permeses, sempre que es puga assegurar el manteniment de la deguda distància física d'1'5 metres mínim. Açò tant entre les taules o, en el seu cas, agrupacions de taules, de manera que es permeta respectar la distància mínima de seguretat interpersonal. L'ocupació màxima serà de 20 persones per taula o agrupació de taules. I les mascaretes seran obligatòries tant per als clients, quan no estiguen consumint, com per als cambrers i el personal del local.

Respecte de les discoteques i els bars d'oci nocturn, es mantindrà el 30% del seu aforament per a consum en l'interior del local. A demés, en aquells locals que disposaren de terrasses a l'aire lliure, l'aforament serà fins al 75% de les taules permeses, sempre que es puga assegurar el distanciament establit. Tot açò, sense comptar que en les pròximes hores Gandia tancarà totes les zones d'oci nocturn i que la preocupació arriba a Santa Pola pel brot en una discoteca.

Des de la Conselleria s'ha demanat la col·laboració de tota la població valenciana, especialment, del sector de la restauració i l'oci nocturn, per a corresponsabilitzar-se de la salut dels demés. La consellera ha demanat no tirar per la borda tots els sacrificis d'estos últims mesos i ha avisat que esta situació s'haurà d'allargar fins a trobar la vacuna per a que la comunitat autònoma de València continue estant en una bona situació respecte de les veïnes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent coronavirus: Gandia tanca l'oci a partir d'ara" "Urgent: Mascareta obligatòria en tot el territori valencià"