Menys de 200 persones s'haurien vacunat «indegudament» en el territori valencià

Esta xifra l'ha donat el president de la Generalitat, Ximo Puig
La xifra les 200 persones | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que s'està investigant el número de persones que s'haurien vacunat indegudament en el territori valencià alguna cosa que ha xifrat en «menys de 200» i que no rebran la segona dosi, segons va confirmar el president este dijous, encara que Simón ha contradit eixa afirmació.

Puig ha donat esta xifra en una entrevista en 'Hora 25' de la Cadena Ser, a on ha defensat que «estem parlant d'un percentatge mínim», però ha declarat: «Jo crec que no podem anar de la teoria de la picardia a la del desaprofitament. Ã‰s veritat que probablement alguna gent ha actuat per ingenuïtat o mala fe. Però en este moment en el que cal consolidar la credibilitat del procés de vacunació, no podem estar amb estes coses».

D'eixa manera, per a Puig, «uns quants no produiran la immunitat requerida». El president ha considerat que la decisió de no administrar-los la segona dosi «és una qüestió ètica i que, a demés, no es desaprofitarà perquè anirà a una persona que ho necessite, segons l'estratègia del Ministeri de Sanitat».

«No sé la casuística de cada persona. No es tracta de fer una caça de bruixes generalitzada. Estic convençut que la immensa majoria no ha actuat de mala fe, però no podem deixar escletxes davant d'una situació que genera intranquil·litat. La prioritat és els qui tenen més vulnerabilitat, les residències, els sanitaris, ells són el nostre escut. I després les persones majors, li ho devem, són qui més han patit», ha agregat. El cap de l'executiu valencià ha admés que «probablement s'hauria d'haver articulat millor», encara que ha argumentat que la vacunació en el territori valencià s'ha dut a terme «de manera molt potent, i s'ha fet un esforç enorme».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un jutge insta a Sanitat a vacunar als metges de la privada igual que els de la pública" "Oliva suspén els actes del Mig Any Fester de 2021"