El MuVIM prepara una exposició virtual sobre les mascaretes

El propòsit cultural de l'exposició virtual és reflexionar artísticament sobre la realitat amb la que convivim des de l'inici de la pandèmia
La diputada Glòria Tello presentant exposicions del MuVIM | Diputació de València

El MuVIM, a través de la seua àrea d'exposicions, ha iniciat la preparació d'una mostra virtual sobre la visió que artistes, crítics d'art i periodistes experts, tenen sobre un element que ja forma part de les nostres vides, la mascareta, amb el propòsit cultural d'analitzar i desentranyar, en la mesura del possible, els nous aspectes de la realitat —dramàtica i inèdita— amb la que convivim des de fa setmanes.

En paraules de la diputada del MuVIM, Glòria Tello, «considerem que la proposta de l'àrea d'exposicions encarna el sentit dels nous temps, dels seus abismes i de les seues possibilitats».

El concepte creatiu de la mascareta «és un element en el que a penes havíem reparat fins ara i que ja és un símbol; i no ho és solament del que ha passat sinó, igualment, del que passarà a partir d'ara», comenta el director del MuVIM, Rafael Company.

Les creacions i reflexions artístiques a través de la transformació de la realitat en una obra conformaran una exposició en línia. El museu es convertirà d'esta manera, també, en una plataforma pública de difusió al servici de la creació artística, una actuació molt positiva en les actuals circumstàncies i que també comptaria amb un catàleg virtual amb les col·laboracions escrites dels crítics i periodistes especialitzats.

A demés, segons estudia el cap d’exposicions del MuVIM, Amador Griño, «arribat el moment, hi hauria ocasió d'exposar les mascaretes físicament, publicar en paper el catàleg de l'exposició i de retre homenatge a les moltíssimes persones que, complint amb el seu deure, ens han permés continuar vivint».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els experts alerten de l'alt risc de contagis en les platges valencianes en Sant Joan" "Ara mateix: El gran canvi en la desescalada que entra hui en vigor"