25 pobles valencians aspiren a convertir-se en Capital del Turisme Rural 2021

Esta dada situa a l'autonomia com a tercera amb més candidats en Espanya

Peníscola
Han de tindre menys de 10.000 habitants | Wikipedia

Un total de 25 pobles de la Comunitat Valenciana han presentat la seua candidatura per a convertir-se en la pròxima Capital del Turisme Rural, una iniciativa promoguda pel portal Escapadarural.com. Esta dada situa a l'autonomia com a tercera amb més candidats en Espanya, per darrere d'Andalusia, Aragó i Castella i Lleó, que tenen 67, 33 i 26 municipis respectivament.

Es tracta d'Alpuente, Calles, Anna, Bocairent, Vallada, Xàtiva, Chelva i Chera, en la província de València; El Ballestar, Sant Mateu; Fuentes de Ayódar; Suera, Cabanes, Vistabella del Maestrat, Culla, Orpesa, Benassal i Peníscola, en Castelló i Banyeres de Mariola, Tibi, Benissili, La Vall de Laguar, Castell de Castells, Orba i la Vall de Gallinera, en Alacant.

A nivell nacional són 247 pobles els aspirants, un 20% més que les candidatures presentades l'any passat quan 205 pobles van voler ser Capital del Turisme Rural 2020. Els viatgers rurals podran votar entre el 14 d'abril al 14 de maig per a triar el nom del poble guanyador, que es farà públic oficialment el 18 de maig.

Per davall de la Comunitat Valenciana, Catalunya presenta 23 pobles, onze més que Galícia i Astúries que han registrats 12 municipis candidats. La resta d'aspirants es distribuix per totes les comunitats autònomes del país, excepte les Illes Balears.

550 candidatures de 247 municipis

A nivell nacional, la dada representa un poc més del 4% del total de municipis amb menys de 10.000 habitants registrats en l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el que constata l'èxit d'una iniciativa que este 2021 celebra la seua cinquena edició i que es ve consolidant com un referent en el món rural, segons sosté la plataforma en un comunicat.

«El reconeixement que després de cinc anys ha adquirit el concurs i la visibilitat que conseguixen els pobles participants de cara al viatger rural fomenta que cada any hi haja més candidatures de diferents punts del país», indica Ana Alonso, portaveu d'Escapadarural.com.

La dinàmica del concurs establix que siguen els empresaris de turisme rural els encarregats de presentar les candidatures.

En total, s'han presentat 550 candidatures de 247 municipis espanyols, a través del web habilitat pel portal, amb els requisits de tindre menys de 10.000 habitants, apostar per un turisme rural de qualitat i no haver competit en edicions anteriors del concurs.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari