Proposen prohibir les cases d'apostes prop dels col·legis valencians

A més es proposarà la creació d'una Comissió del Joc «en la que tindran veu i vot diferents agents que treballen per a erradicar la ludopatia».
Una casa d'apostes | Cedida

El PSPV-PSOE planteja prohibir que les cases d'apostes es puguen instal·lar a una distància menor de 700 metres dels centres educatius, segons ha anunciat este dilluns el portaveu socialista d'Hisenda en Les Corts Valencianes i secretari d'Organització d'esta formació, José Muñoz, després d'una reunió amb representants de diferents associacions que lluiten per a combatre la ludopatia.

En eixe sentit, Muñoz ha assenyalat que es treballarà «per a dissenyar la Llei del Joc més ambiciosa de tota Espanya i protegir als sectors més sensibles» i ha recordat que «la proposta doblega la màxima distància marcada en tota Espanya que és la contemplada en la Llei extremenya, 300».

Per això, el representant socialista ha anunciat que el seu grup presentarà diverses esmenes a l'actual projecte de llei entre els que s'inclou la citada prohibició d'instal·lar empreses de joc a una distància menor de 700 metres de centres educatius i de salut. A més es proposarà la creació d'una Comissió del Joc «en la que tindran veu i vot diferents agents que treballen per a erradicar la ludopatia».

  

totes les màquines de joc «tinguen instal·lat un mecanisme de control remot, similar al de les màquines de tabac, per a evitar el seu ús per part de les persones menors d'edat».

PROBLEMA DE SALUT PÚBLICA

«No és una mera qüestió d'alarma social, és un problema de salut pública», ha destacat Muñoz, qui ha detallat que des de 2013 «on no existien les cases d'apostes en la Comunitat, la xifra ha augmentat un 800%». A més el portaveu d'Hisenda ha indicat que «en la Comunitat Valenciana la ludopatia és la segona causa d'addicció després de la cocaïna» i ha assenyalat que el 36% dels addictes actuals «van començar a jugar quan eren menors d'edat».

Muñoz, que s'ha reunit amb representants de 'Patim CV', 'Projecte Home', 'Vida Lliure', 'Plataforma contra la Proliferació d'Apostes' i 'Nova Vida', ha assenyalat la importància de «conéixer l'opinió d'estes associacions per a traslladar-les les esmenes de la Llei del Joc i evitar este problema de salut pública en tots els barris».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Talls de llum esta setmana en uns 40 municipis valencians" "Arriba la XXIX edició del Betlem Monumental més gran d’Espanya en Xàtiva"