Rescaten a 14 persones atrapades en la serra d'Aitana que s'havien desplaçat per a vore la neu

Els agents han atès també als camions atrapats per la neu
Atrapats en la serra d'Aitana, en Alacant | Twitter

M√©s de 100 patrulles de la Gu√†rdia Civil amb 230 agents han estat operatives durant les √ļltimes 24 hores, 33 d'elles en l'√ļltima nit, per a atendre els municipis del territori valenci√† afectats pel temporal 'Filomena'. Entre diferents actuacions, els agents han rescatat a 14 persones que s'havien despla√ßat fins a la serra d'Aitana, en Alacant, per a vore la neu.

Els agents també han atès als camions que seguixen atrapats en diferents punts de la Comunitat després de la suspensió de la circulació en diferents vies, per a garantir la seguretat i evitar el bloqueig de vehicles pesants, ha indicat la Delegació del Govern en un comunicat.

A demés, a petició de la Delegació, a partir de les 22.30 hores d'este divendres, la Generalitat Valenciana ha mobilitzat recursos de Creu Roja per a donar atenció als camioners atrapats en l'A-3, concretament, en les àrees del Rebollar i Chiva.

Han prove√Įt de medicaments a alguns municipis

A causa dels problemes d'esta carretera en la prov√≠ncia de Conca, es van organitzar combois de camions acompanyats per la Gu√†rdia Civil per a embutxacar-los en estes √†rees davant la intensitat de les nevades.

La Comand√†ncia de Val√®ncia va mobilitzar este divendres una patrulla de la Gu√†rdia Civil per a proveir de medicaments urgents la farm√†cia d'Alpuente (Val√®ncia) per les conseq√ľ√®ncies del temporal de neu i del mal estat de les carreteres. Els agents van recollir els medicaments en la Farm√†cia de Titaguas per al seu lliurament i prove√Įment en este altre municipi.

Este dissabte estan desplegades les 53 màquines llevaneu de la Demarcació de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i s'usaran 6.335 tones de sal i 1.003.000 litres de salmorra per a restablir la circulació.

D'altra banda, s'estan redistribuint els mitjans entre sectors de forma proporcionada en funci√≥ de les necessitats i continuen els servicis extraordinaris per part del Subsector de Tr√†nsit de la Gu√†rdia Civil. Aix√≠ mateix, durant tot el dia continuaran operatives les patrulles de l'Institut Armat amb els 230 agents assignats.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Situaci√≥ actual del territori valenci√† a causa del temporal 'Filomena'" "Anuncien noves ajudes per als sectors m√©s afectats en les √ļltimes restriccions"