Les penyes taurines creen la 'ruta del bou' per a revitalitzar la festa en el territori valencià

La iniciativa comptarà amb un circuit pels 274 municipis taurins, un museu a Borriana i visites a ramaderies
Naix la Ruta del Bou en el territori valencià | Pxhere

Els bous al carrer formen part de la cultura valenciana des de fa dècades. Esta festa popular atrau cada temporada a milers d'aficionats. Enguany, el món de la tauromàquia també s'ha vist afectat per la pandèmia, ja que hagueren de cancel·lar tots els esdeveniments en este sector.

Tal com ha publicat el diari 'Las Provincias', en este període de temps tan complicat, tant l'administració com la resta de plataformes han creat la Ruta del Bou amb l'objectiu de beneficiar-se amb els recursos vinculats a esta festa, perquè es conega en tot el món.

«Els bous al carrer desperten l'interès dels turistes i esta ruta naix per a poder oferir llocs a on mostrar esta festa a qui no la coneix», explica el president de la Federació de Penyes Taurines de la Comunitat, Vicent Nogueroles.

274 municipis valencians taurins

Abans de la pandèmia, moltes agències turístiques buscaven llocs per a dur a grups de turistes estrangers que volien conèixer més sobre els diferents actes taurins que són desconeguts fora del territori valencià.

La Comunitat Valenciana té 274 municipis taurins que formaran part d'esta ruta anomenada 'Circuito autonómico del Bou'. Cada localitat tindrà un distintiu especial al carrer que servirà perquè els visitants coneguen els llocs essencials de la festa en cada territori.

Visites a les ramaderies

Un altre dels punts importants seran les visites a les ramaderies autòctones a on es donarà a conèixer la labor dels ramaders valencians. Un viatge als orígens de la raça de brau de la Casta Valenciana i d'allò més profund del bou al carrer.

Fins al moment, són 40 els ramaders que s'han sumat a esta iniciativa però des de l'organització esperen que se sumen molts més perquè la ruta passe per tots els llocs valencians.

Encara es desconeix la data d'esta ruta, ja que els actes taurins estan suspesos a causa del coronavirus. No obstant això, els promotors d'esta iniciativa han volgut donar a conèixer la ruta per a mostrar que el sector taurí valencià continua actiu.

Museu Taurí

Borriana comptarà amb el primer museu taurí autonòmic del bou al carrer de la Comunitat Valenciana. Dins d'este espai es gestionarà tota l'activitat cultural del bou al carrer que es trobarà en la plaça Major d'esta localitat.

El Museu Taurí donarà a conèixer els orígens d'esta festa, així com la seua evolució fins a l'actualitat. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El dilluns s'habilita una nova línia per a contactar amb els ambulatoris valencians" "L'UCI de l'hospital La Fe de València té un 70 % d'ocupació de pacients amb Covid-19"