Sagunt vigilarà el clavegueram per a localitzar possibles concentracions del coronavirus

L'Ajuntament i Global Omnium han firmat un conveni este dimecres
El conveni s'ha firmat este dimecres, 13 de maig | Ajuntament de Sagunt

 

L'Ajuntament de Sagunt, localitat del Camp de Morvedre (València), ha firmat un conveni amb l'empresa Global Omnium, que forma part d'Aigües de Sagunt, per a que, inicialment, i durant 15 dies, es prenguen mostres de l'aigua residual del clavegueram de la ciutat amb la finalitat d'implementar un mètode de vigilància epidemiològica amb l'anàlisi molecular d'aigües residuals. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el responsable de l'empresa han firmat el conveni en presència del regidor d'Aigües de Sagunt, Pepe Gil.

 

Sagunt ha sigut elegida per a fer este programa, com ja ho va ser València fa uns dies, que consistix a prendre mostres d'aigua residual tres voltes per setmana en cinc punts significatius de la xarxa de clavegueram per a analitzar-les i localitzar possible presència, concentració i evolució del virus causant de la COVID-19 en la xarxa.

 

El cost per a l'Ajuntament serà zero i l'assumirà Global Omnium en el seu compromís amb la societat i amb l'objectiu de contribuir a frenar les conseqüències d'esta pandèmia. L'Ajuntament de Sagunt i Global Omnium s'han compromés a col·laborar estretament per a sumar forces en la lluita contra la COVID-19. En este sentit, els resultats es compartiran i posaran a la disposició de les autoritats sanitàries sempre que siga requerit per a això.

 

Segons l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, este programa permetrà a l'Ajuntament tindre més informació per a poder prendre millors decisions. «Tindre tota eixa informació al nostre abast és especialment important perquè, en el cas de què tinguerem un focus, ens permetria identificar-lo geogràficament per a poder atacar-lo d'una forma molt més tècnica i precisa i, a demés, ens prevé de futurs repunts del virus», ha explicat l'alcalde.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!