Sanitat inicia esta setmana la vacunació front al Covid-19 en majors de 80 anys i en grans dependents

Es calcula aproximadament 42.000 dosis de la vacuna de Pfizer destinades a la vacunació d'eixos grups
S'inicia amb eixos 2 grups esta setmana | iStockPhoto (Teka77)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en el marc del pla de vacunació enfront del Covid-19, inicia durant esta setmana la vacunació al grup de persones de 80 anys o més, i a grans dependents no institucionalitzats (persones amb necessitat d'intenses mesures de suport i que viuen a les seues cases).

Per a això, es calcula aproximadament 42.000 dosis de la vacuna de Pfizer destinades a la vacunació de persones majors de 80 anys i grans dependents. D'altra banda, unes 15.600 vacunes d'AstraZeneca s'empraran per a la vacunació del grup de grans dependents, que siguen d'edats entre 18 i 55 anys, excepte en les excepcions indicades en l'estratègia.

En este sentit, des de Salut Pública ja s'ha enviat instruccions a tots els departaments de salut amb el procediment a seguir en la vacunació d'eixos dos grups de població, i els llistats dels pacients. D'altra banda, durant esta setmana es durà a terme la posada de la segona dosi de vacunes en residències a aquelles persones que van ser vacunades de la primera dosi en la setmana de l'1 al 7 de febrer.

A demés, en els mateixos centres es vacunarà de la primera dosi als que no van poder vacunar-se en les esta anteriors, bé perquè patien infecció activa o per ser nous ingressos en el centre de majors. Finalment, aquesta setmana rebran la segona dosi de la vacuna els sanitaris del Sistema Valencià de Salut que van rebre la primera dosi durant la setmana de l'1 al 7 de febrer, i es posarà la primera dosi als sanitaris que no van poder vacunar-se. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: La nova xifra de contagis en Espanya" "URGENT: Tots els nous brots del territori valencià"