Simón diu que no és el moment d'un confinament domiciliari en Espanya

Ho ha anunciat en una roda de premsa
Ho ha dit en roda de premsa | cedida

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit este dijous que no és el moment d'un confinament domiciliari i ha demanat «temprança» enfront de la pressió d'implantar mesures contra el Covid-19 com a reacció a les que s'implementen en altres països.

En roda de premsa, Simón s'ha mostrat contrari, de moment, al tancament d'establiments i actes culturals, perquè no s'ha de «culpabilitzar a un sector que està fent les coses bé, molt bé» i en el que no s'ha detectat riscos específics.

En este moment, ha incidit Simón, l'important és aplicar bé les mesures que s'han implementat i esperar a vore el seu efecte en el control de la pandèmia. «La solució no és aplicar cada volta més mesurades, sinó que s'apliquen de veritat, que siguen reals», ha declarat el director del CCAES, qui ha afegit que l'efecte de prohibir la mobilitat nocturna, per exemple, no es coneixerà fins dins de quatre o cinc dies.

«A tot el món li planeja l'ombra del confinament domiciliari», ha assenyalat Simón, a demés de la del tancament d'escoles i universitats que, al seu juí, hauria de ser l'última mesura a adoptar. No obstant això, ha continuat, «crec que no és necessari».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: 261 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últims tres dies" "Restriccions en les reunions de les seus festeres del territori valencià"