Immunitzar als majors de 70 anys evitarà el 84% de morts per coronavirus

La Societat de Medicina Preventiva lamenta que no s'haja prioritzat als malalts crònics
Més de 5.000 persones majors de 70 anys han mort a causa del coronavirus en el territori valencià | València Diari

El Ministeri de Sanitat ha incorporat al pla de vacunació del coronavirus al grup dels majors de 70 anys. D'esta forma, immunitzar a totes estes persones evitarà el 84% de morts per coronavirus.

Segons ha informat el diari 'Levante-EMV', l'Institut Nacional d'Estadística (INE), ha recollit que en el territori valencià viuen 737.435 persones que superen els 70 anys. A demés, també són el col·lectiu més castigat per la malaltia.

En concret, 5.315 persones majors de 70 anys han perdut la vida a causa del Covid-19 en el territori valencià. Açò significa un nivell de vulnerabilitat que es remarca si es té en compte que el grup dels majors de 70 anys suposen el 13% dels casos d'infectats per la pandèmia.

La crítica de la Societat Valenciana de Medicina Preventiva i Salut Pública

Més enllà de la inclusió dels majors de 70 anys en el pla de vacunació, des de la Societat Valenciana de Medicina Preventiva i Salut Pública van criticar que no se'ls haja tingut en compte a l'hora d'incloure pacients de malalties cròniques en la priorització per a vacunar.

«En una situació d'escassetat de vacunes és totalment raonable que es prioritze la vacunació a estos grups com venen reclamant les diferents societats científiques», va expressar el seu president Juan Navarro, qui va incidir en què esta població té, segons els estudis, cinc voltes més de coronavirus greu que la població normal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els residus de coronavirus podran ser incinerats després d'una quarantena" "El doctor César Carballo detalla com evitar una quarta onada"