València aplicarà a partir del dijous la regulació de Sanitat que permet públic en competicions deportives

Les mesures estaran vigents fins al 15 de gener de 2021
El dijous ja podrà entrar el públic | FDM

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha explicat que la ciutat aplicarà a partir del pròxim dijous 10 de desembre la nova regulació en matèria esportiva de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb motiu de la pandèmia del Covid-19, que entre altres assumptes, permet l'entrada de públic a les competicions deportives no federades amb un límit d'un 30% de l'aforament.

Bernabé ha destacat que les famílies valencianes que tenen als seus fills en activitats federades o escoles podran acudir com a públic respectant el 30% de l'aforament o el límit de 150 persones, el que, al seu juí, «suposarà un augment del control d'accés a les instal·lacions per part de la Fundació Esportiva Municipal».

D'acord amb la nova regulació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a conseqüència del Covid-19 relativa a la pràctica d'activitat física, es permetrà l'entrada de públic en les instal·lacions que complisquen amb els requisits i mesures, sense sobrepassar el 30% de l'aforament total de la instal·lació o les 150 persones, ha informat el consistori en un comunicat.

Estarà en vigor fins al 15 de gener

Les noves mesures, que entraran en vigor a les 00.00 hores del dia 10 i que estaran vigents fins al 15 de gener de 2021, permeten per al deport recreatiu no federat la pràctica d'activitats físiques sense contacte físic en les modalitats individuals i per parelles, tant en instal·lacions cobertes com a l'aire lliure. Les persones amb necessitats especials podran estar acompanyades per una persona de suport.

Esta pràctica es podrà fer en grup de fins a 30 persones, en instal·lacions obertes, tancades o en la via pública, sempre sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i no superant el 30% de l'aforament de l'espai delimitat per a l'activitat grupal.

Les activitats permeses són l'atletisme, tennis, esquaix, pàdel, escalada, frontenis o patinatge. També es permet la pràctica d'activitats físiques individuals organitzades en grups (pilates, ioga, etc.) i les activitats en centres deportius, pavellons, pistes, clubs, complexos, pistes de bitles, centres de pilates, gimnasos i similars. Els deports que encara no estan permesos són el futbol, futbol sala, bàsquet o voleibol.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig convida a viure «més que mai» un Nadal «de sentiments»" "ATENCIÓ: El total de classes confinades en la 13a setmana del curs escolar valencià"