El valencià Arturo Valls denuncia a la política de Vox, Rocio Monasterio

Presumptes irregularitats urbanístiques tornen a envoltar a una de les líders de la formació d'Abascal
Arturo Valls | Antena 3

 

Un nou cas d’irregularitats afecta a Rocio Monasterio, la líder de Vox en Madrid, després de què el presentador Arturo Valls l’haja denunciat per un projecte urbanístic del 2005. No és la primera volta que la política intervé en un cas d’irregularitats urbanístiques, ja que és el nové a on Monasterio es veu implicada.

 

El presentador ‘d’Ahora Caigo’, va contractar la líder de Vox en 2005 per a reformar un local comercial amb la intenció de convertir-lo en un loft a on residir durant les estances en Madrid. Però, segons fonts d’El País, les obres es van dur a terme sense cap classe de llicència i sense modificar l’ús comercial del local a habitatge.

 

La parella de Vox està implicada en nou casos d'irregularitats urbanístiques

El modus operandi del cas d’Arturo Valls és el mateix que el dels altres lofts, és a dir, fer obres sense llicència ni canvi d'ús. Aquell any, la política d'extrema dreta ja s’anunciava com a arquitecta, tot i que no obtindria el títol fins al 2009 i treballava amb el seu marit, Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox, que exercix de promotor immobiliari. Amb este cas, ja en són nou els casos que afecten a la parella per irregularitats urbanístiques.

Monasterio i Espinosa de los Monteros estan implicats en nou casos | Flickr - Vox

 

Quan el presentador va contactar amb l’empresa Rocio Monasterio Asociados (RMA) per a buscar un pis, la parella li va proposar rehabilitar un local comercial de Lavapiés i li van assegurar que es podia fer el canvi d’ús. Segons plans del pis a que ha tingut accés ‘El País’, el projecte va ser visat al Col·legi Oficial d’Arquitectes Tècnics i Aparelladors de Madrid, però a nom d’una col·legiada que treballava amb la política. També hi ha plans firmats per Monasterio, tot i que en aquell any ni era arquitecta.

 

Monasterio va demanar els tràmits però no va continuar amb els procediments

L’expedient municipal del local mostra que es va demanar la llicència d’obres el 3 de juny de 2005, però que el tràmit es va arxivar tres anys més tard per «no haver aportat en els terminis concedits la documentació preceptiva». De la mateixa manera, també es van demanar les llicències per a canviar l’ús del local, però no es va continuar amb el procediment.

 

Monasterio va sol·licitar els tràmits però no va continuar amb els procediments | Instagram

 

No obstant, les obres es van fer igual i ara la casa, tot i ser un habitatge, seguix registrat com a «local comercial-tenda». Rocio Monasterio anunciava en la pàgina web de la seua empresa la rehabilitació del loft de Lavapiés com un dels projectes exitosos, però després de què Valls interposara la demanda, ja no apareix.

 

La parella de Vox no ha volgut fer declaracions als mitjans

Fins ara, són nou els casos d’irregularitats urbanístiques dels lofts i la majoria contenen tres conductes sospitoses: la firma de Monasterio en plans i certificats d’obres sense tindre el títol d'arquitecta, la realització d’obres sense llicència i la venda de pisos a clients assegurant-los que podrien canviar l’ús.

 

Arturo Valls no ha volgut fer declaracions als mitjans per no interferir en el procés judicial. Tant Monasterio com Espinosa de los Monteros tampoc han volgut donar la seua versió dels fets ni fer cap declaració als mitjans, especialment als que tenen vetats. La líder de Vox, però, ha tirat pilotes fora en el seu perfil de Twitter.

 

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram