La Vila Joiosa pensa en un possible confinament en duplicar-se els casos de Covid-19

En dos setmanes s'han confirmat més de 20 casos positius
La Vila Joiosa es planteja un possible confinament | Turisme Comunitat Valenciana

El departament de Salut Pública de la Marina Baixa està «molt preocupat» per l'evolució de la pandèmia a la localitat de la Vila Joiosa, en la Marina Baixa (Alacant), davant de la duplicació, durant l'última setmana, dels nous casos detectats. En estos moments, hi ha 21 casos.

L'alcalde, Andreu Verdú, ha anunciat que si el ritme de contagis no es frena, «haurem d'adoptar mesures més dràstiques arribant a confinar a la localitat si fora necessari». De la mateixa manera, la directora comarcal de Salut Publica, Teresa Revilla, ha indicat que «s'ha produït una relaxació de les mesures de distanciament social i prevencions» i que la majoria d'estos contagis s'emmarquen en l'àmbit de les reunions socials i familiars.

Per part seua, Verdú s'ha referit a la notificació rebuda des del departament sanitari en el que s'advertix de l'increment de positius en les últimes dos setmanes fins a duplicar els números anteriors.

En una setmana s'han duplicat els casos

«En l'última setmana de juliol va haver set casos, però esta setmana s'ha detectat altres 14 nous amb el que se sumen ja 21. El problema és que molts d'ells són asimptomàtics i no sabien que estaven infectats i han pogut continuar contagiant», ha indicat.

A demés, Salut Publica incidix en què cinc d'estos casos estan associats a brots de caràcter social com a reunions familiars o d'amics però la majoria «són casos aïllats a on fins ara no s'ha pogut identificar el seu origen» encara que els rastrejadors estan «investigant exhaustivament».

S'ha identificat a numerosos contactes que estan pendents del resultat de les PCR. Estos han sigut informats que han d'«estar en aïllament durant 14 dies des que van estar per última volta amb un cas confirmat, independentment del resultat de la PCR».

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha emés un comunicat en el que apel·la «a la responsabilitat i el civisme de la ciutadania per a frenar els contagis per coronavirus». També el consistori ha incrementat de manera extraordinària les faenes de neteja i desinfecció de parcs i zones comunes de la ciutat i la Policia Local està fent controls de l'ús de la mascareta entre la població, especialment els jóvens.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Prohibit el bany en el riu Túria en Riba-roja a partir de hui dissabte" "La petición que ha recibido Pedro Sánchez en plena crisis de rebrotes"