Una apagada generalitzada en diverses zones d’Espanya deixa sense llum a centenars de milers de persones


Rebre les notícies de València Diari

Apagada elèctrica en amplies zones d’Espanya. Poc abans de les cinc de la vesprada d’este dissabte centenars de milers abonats s’han quedat sense llum a Catalunya, Madrid, Andalusia, Aragó i Navarra, entre altres punts del territori.

Iberdrola ha informat que “un incident amb un hidroavió” ha generat un problema en la xarxa francesa de molt alta tensió el que ha provocat “la desconnexió temporal de la Península de la resta d’Europa”.

<

>
La companyia ha afegit que la incidència ja està resolta “quedant reposada la interconnexió i el subministrament elèctric afectat al nostre país“.

Per part seua, Endesa ha assenyalat que “les proteccions han actuat correctament per a evitar una caiguda total del sistema“.

<

>
Tal com ha informat Protecció Civil, la falta de subministrament elèctric ha estat d’abast global i ha afectat prop de 640.000 abonats solament a Catalunya encara que poc abans de la sis de la tarda s’ha donat per normalitzada la situació de falta de llum en la comunitat catalana.

<

>
El grup elèctric Iberdrola ha informat a través de les xarxes socials que “una incidència en la xarxa de Xarxa Elèctrica d’Espanya i aliena a la xarxa de Distribució IDE-Grup Iberdrola està afectant usuaris del servei de llum en tota Espanya. Com a REE permeta la reconnexió es restablirà el servei”.

<

>
La connexió s’ha restablert en la major part de Catalunya després d’una hora des que es produís el tall. Centenars de ciutadans han comentat el tall de subministrament en xarxes socials i #apagon s’ha convertit en trending topic (terme més comentat en la xarxa social Twitter) a Espanya.

 

<

>

 

<

>

<

>

 

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies