Un nou test a Alacant aconsegueix detectar anticossos del covid fins ara invisibles

Este test d'extrema sensibilitat ha sigut desenvolupat a l'Hospital General d'Alacant, a partir de tecnologia del CSIC
Un professional sanitari duent a terme un test d'antígens a una persona | Europa Press

Un nou test d'extrema sensibilitat desenvolupat a l'Hospital General d'Alacant, a partir de tecnologia del CSIC, és capaç de detectar anticossos contra la covid-19 fins ara invisibles en pacients que han superat el virus i que, aparentment, no havien generat cap immunitat.


A partir d'una punció digital, la innovadora prova ha sigut dissenyada pels investigadors d'Hematologia i Immunologia del centre hospitalari alacantí Fabián Tarín, Francisco Marco i Paula Piñero, com a part de l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant (ISABIAL).


Els autors d'esta investigació apunten que fins hui es tenia constància que un percentatge minoritari de persones amb infecció provada (entorn del 5%), sobretot lleus, asimptomàtics o immunodeprimits, no semblaven desenvolupar anticossos i probablement romanien desprotegits davant una eventual reinfecció.


Esta tècnica, amb una elevada sensibilitat, revela que quasi la meitat d'estos pacients posseeixen anticossos en xicotetes quantitats, invisibles per a altres tècniques i, per tant, podrien tindre una certa protecció enfront del SARS-CoV-2.


En tot cas, els investigadors recorden que no cal abaixar la guàrdia, ja que la presència dels anticossos no garanteix una protecció indefinida enfront del virus i les seues noves variants.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El rei rep la seua vacuna contra el coronavirus en el Wizink Center de Madrid" "El president de la Diputació d'Alacant critica el 'caos' del Consell amb les vacunes"